Fio banka zvyšuje úroky na spořicích účtech až na 4 procenta ročně. (Ilustrační foto)

Fio banka znovu zvyšuje úroky na vkladových účtech. U Fio konta se částka do 200 tisíc Kč bude nyní úročit sazbou 4 % p.a. Na Fio spořicím účtu pak klienti dostanou úrok 3 % p.a. bez omezení výše vkladu. Ke změně dojde od 1. května.

„S rostoucími sazbami ČNB zatraktivňujeme i naše spořicí účty, které se tak dostávají do popředí v rámci konkurence. Kombinací vlastností Fio konta a Fio spořicího účtu si tak mohou klienti nechat slušně zhodnocovat své prostředky bez omezení maximální částkou,“ komentoval zvýšení sazby obchodní ředitel Jan Bláha.

„A přitom budou mít své peníze díky flexibilitě Fio konta neustále k dispozici, klidně i s platební kartou,“ dodal.

U Fio konta bude pásmo do 200 tisíc Kč nově úročeno sazbou 4 % p.a. Další sazby a pásma zůstávají beze změny.

Vyšší úročení je platné vždy pro jedno Fio konto fyzické osoby a pokud jich má klient více, bude tato sazba automaticky nastavená na to nejstarší. K Fio kontu je možné sjednat i platební kartu a peníze mezi vlastními účty a v rámci Fio banky lze posílat bez jakéhokoliv omezení.

Fio spořicí účet, kde se stejnou sazbou úročí celá vložená částka, disponuje nyní sazbou 3 % ročně.

Oba typy účtů je možné založit online v Internetbankingu či mobilní aplikaci Smartbanking nebo na kterékoliv pobočce. Také je možné mít Fio konto i Fio spořicí účet zároveň. (sfr)