Banka Creditas zvyšuje úroky pro nově založené termínované vklady až na 4,5 % p.a. (Ilustrační foto)

Banka CREDITAS od pondělí 25. dubna zvyšuje úrokové sazby u termínovaných vkladů. Nejvyšší sazbu má vklad s trváním šest měsíců, kde se sazba zvýšila z původních 3,6 % p. a. na 4,5 % p. a.

„O termínovaný vklad na šest měsíců je ze všech durací nyní největší zájem. Souvisí to nejspíš s tím, že lidé nemají jasnou představu, jak se bude ekonomika střednědobě vyvíjet,“ vysvětlila Ivana Pícková, členka představenstva Banky CREDITAS zodpovědná za retailové produkty.

Ke zvýšení úrokových sazeb přistoupila CREDITAS u všech nabízených korunových termínovaných vkladů. Největší změna proběhla u vkladu s trváním pěti let, kde vzrostla sazba o 1,25 procentního bodu z 2 % p. a. na 3,25 % p. a.

Banka CREDITAS od dubna nabízí termínované vklady v době trvání šest měsíců, rok, tři roky, pět let a deset let.

V nabídce je také spořicí účet, kde je vyšší sazba na část vkladu do 350 tisíc korun a nižší pro část vkladu nad tento limit.

Dalším zajímavým produktem je spořicí vklad, což je spořicí účet s jednoměsíční výpovědní dobou.


tabulka-tv-25-4-2022


CREDITAS působí na finančním trhu už 25 let, od počátku za ní stojí český kapitál. Banka CREDITAS se zaměřuje především na nadstandardní zhodnocení úspor pro retail, pro firmy pak nabízí na míru šité úvěry a bezkonkurenční devizové konverze. V současné době má banka 150 tisíc klientů a bilanční sumu kolem 67 miliard korun. Banka je součástí investiční skupiny CREDITAS. (sfr)