S čipem od PRE lze dobíjet elektromobil nově také na Slovensku a v Polsku.

S čipem od PRE lze dobíjet elektromobil ve všech sousedních státech, nově také na Slovensku a v Polsku. Pražská energetika rozšiřuje svou síť dobíjecích stanic také do Polska a na Slovensko. PRE s více než 360 veřejnými dobíjecími stanicemi v České republice zpřístupnila svým zákazníkům možnost dobíjet také v síti Greenway na Slovensku a v Polsku a rovněž v síti Západoslovenské energetiky.

Vzájemnou spoluprací s těmito partnery tak Pražská energetika uzavřela pomyslný kruh všech našich sousedních zemí.

Využitím mezinárodní roamingové platformy a po zkušenostech z Rakouska a z Německa připravila Pražská energetika svým zákazníkům možnost dobíjet také v Polsku a na Slovensku.

Klienti s čipem PRE mohou od těchto dnů dobíjet i na dobíjecích stanicích partnerských společností Greenway a Západoslovenská energetika. Všechny tyto stanice jsou již nyní vyobrazeny také v mobilní aplikaci PREcharge.

Pro zákazníky PREmobility zůstává celý proces dobíjení až po platbu naprosto stejný. Ceník roamingu pracuje se strukturou energetické i časové složky včetně volných minut a za veškerá dobíjení zaplatí zákazník jednou souhrnnou platbou měsíčně.

„Jsem moc rád, že Pražská energetika umožňuje dobíjet na jeden čip svým zákazníkům ve všech sousedních státech České republiky. Po otevření německého a rakouského trhu je nyní možné vyrazit elektromobilem a s naším čipem PRE také na Slovensko a do Polska. Ale to není vše. S nadcházejícím létem se v PRE zaměříme na další hlavní prázdninové destinace pro české elektromobilisty,” doplnil Vojtěch Fried z oddělení Elektromobilita a Smart City.

Pro využití stále se rozrůstající dobíjecí sítě PREpoint se stačí zaregistrovat na stránkách www.premobilita.cz. S jedním dobíjecím čipem od PRE projedete bez starostí celou střední Evropu.


Ceník:

AC DC HPC-UFC
Greenway
Slovensko
a Polsko
8,00 Kč/kWh 13,00 Kč/kWh 15,00 Kč/kWh
180 min zdarma 90 min zdarma 90 min zdarma
Kč/min Kč/min Kč/min
ZSE 9,00 Kč/kWh 15,00 Kč/kWh 15,00 Kč/kWh

Všechny ceny jsou uvedeny včetně DPH.
Počet minut zdarma je počet minut od doby zahájení jednotlivého dobíjení.


Pražská energetika má tak v tuto chvíli ve své síti PREpoint v provozu již více než 360 veřejných dobíjecích stanic, u kterých se může najednou dobíjet přes 700 elektromobilů.

Skupina PRE je stabilní a prosperující uskupení v oblasti energetiky s dlouholetou tradicí na českém trhu. Skupina PRE je se svými více než 800 tis. odběrnými místy třetím největším dodavatelem elektřiny v České republice a prostřednictvím své největší dceřiné společnosti PREdistribuce, a. s., také provozovatelem nejspolehlivější distribuční sítě v ČR.

V rámci své činnosti podporuje využívání moderních technologických řešení a poskytuje poradenství v oblasti zavádění inovativních technologií a dosahování energetických úspor. Mezi základní aktivity Skupiny PRE patří prodej, obchodování s elektřinou a plynem po celém území ČR, distribuce elektřiny, její výroba a doplňkové energetické služby. (sfr)