Unikátně řešený bytový dům obložený kamenem dotvoří Basilejské náměstí.

Nový bytový dům od Central Group dotvoří Basilejské náměstí v Praze 3. Největší český rezidenční stavitel Central Group zařazuje do prodeje dalších 60 luxusních bytů v nové etapě úspěšného projektu Parková čtvrť v Praze 3. Architektonicky unikátní dům s kamenným obkladem a dalšími designovými prvky dotvoří a oživí Basilejské náměstí, které prochází kompletní proměnou.

Projekt bude největší rezidenční čtvrtí, která v ČR vzniká na brownfieldu.

„Zájem o bydlení v Parkové čtvrti je obrovský. Z téměř 300 bytů, které jsme zatím uvedli na trh, máme prodáno nebo rezervováno už přes 60 procent bytů,“ uvedl zakladatel a šéf Central Group Dušan Kunovský.

Central Group – Aktuální nabídka: Honosné názvy developerských projektů neodrážejí realitu

Moderní, energeticky úsporný dům, který je z části obložený luxusním bílým kamenem, díky svému zaoblenému tvaru vhodně dotvoří obrys Basilejského náměstí. Budova se vyznačuje i dalšími výraznými architektonickými prvky, jako jsou například arkýřová okna.

Vedle luxusního bydlení nabídne také atraktivní parter s prostory pro obchody, služby, restauraci či kavárnu, které zvenku doplní předzahrádky a prvky zeleně.

Byty jsou navrženy v luxusním standardu provedení, ve kterém nechybí klimatizace, dřevěné podlahy s vytápěním, designové koupelny, rekuperace pro zajištění komfortního a zdravého bydlení a předokenní žaluzie. Většina bytů má podzemní parkovací stání, sklep a také stále žádanější venkovní prostor – balkon, terasu, lodžii nebo předzahrádku.

V projektu se počítá i s přípravou na napojení nabíjení elektromobilů. Ceny zde začínají již od 6,6 milionu korun.


Parková čtvrť bude největší novou rezidenční čtvrtí v Česku realizovanou na brownfieldu.


Zelená a živoucí čtvrť jen 5 minut chůze od metra

Velkou výhodou Parkové čtvrti je její poloha jen pět minut pěšky od metra Želivského. Středem lokality navíc povede nová tramvajová trať, která ještě zlepší dopravní dostupnost. Kromě nových bytů vznikne v Parkové čtvrti velká mateřská škola, 1,5hektarový park, pěší zóna s vodními prvky a řada nových drobných obchodů, služeb, restaurací a kaváren. Ty doplní již tak bohatou občanskou vybavenost v lokalitě.

„Žižkov je a stále více bude skvělé místo pro život. V této městské čtvrti vidíme obrovský potenciál, proto jsme zde největším investorem a působíme tady ve třech různých lokalitách. Parková čtvrť nabídne nejen luxusní bydlení, ale i skvělou příležitost pro výhodnou investici v Praze,“ doplnil Kunovský.

Unikátní architektura a urbanistické řešení

Parková čtvrť je jedinečná svým architektonickým řešením, za kterým stojí 9 předních ateliérů. Ty vytvořily celkem 21 různých architektonických konceptů. Nová rezidenční čtvrť si i přes velkou rozmanitost zachovává jednotící linii. Zajišťuje ji celková urbanisticko-architektonická koncepce území ve zpracování renomovaného ateliéru Jakuba Ciglera.

První městský blok s byty u Basilejského náměstí bude hotový už v polovině roku 2024. Výstavba všech sedmi bloků celé Parkové čtvrti by mohla být dokončena do deseti let.

Příspěvek přes 1,5 miliardy Praze na veřejnou infrastrukturu

Parková čtvrť je největší novou rezidenční čtvrtí v Česku realizovanou na brownfieldu. Právě Nákladové nádraží Žižkov, v jehož severní části Parková čtvrť vyrůstá, je prvním velkým brownfieldem, kde magistrát využije novou metodiku příspěvků investorů na veřejnou infrastrukturu. Na základě této metodiky vybere od investorů v transformačním území širší oblasti Nákladového nádraží Žižkov více než 1,5 miliardy korun v penězích nebo investicích do staveb veřejné infrastruktury.

„Za tři lokality, které Central Group v Praze 3 připravuje, činí náš příspěvek 651 milionů korun. To je jednoznačně nejvíce ze všech investorů v této městské části. Central Group zde také postaví a bezplatně převede do vlastnictví městské části tři velké mateřské školy s celkem 16 třídami pro 400 dětí. Vytvoří zde také velké parky a kvalitní veřejný prostor pro relaxaci lidí z nových domů i ze širokého okolí,“ uzavřel Kunovský.

Central Group je největším rezidenčním stavitelem v České republice. Za 28 let svého působení dokončil již 185 rezidenčních projektů a prodal téměř 18.000 nových bytů, domů a parcel. Veškeré vydělané prostředky investuje Central Group do dalšího rozvoje. Neúčastní se žádných veřejných zakázek ani není příjemcem žádných veřejných dotací.

Každoročně platí českému státu stamilionové částky na daních a mnoha desítkami milionů korun každý rok také přispívá na obecně prospěšné účely a realizaci veřejných staveb.

Central Group v současnosti vlastní v Praze kolem 1,5 milionu m² brownfieldů a pozemků určených k výstavbě, na kterých plánuje více než 30 tisíc nových bytů. Připravuje celé nové městské čtvrti a na velkých projektech spolupracuje s těmi nejlepšími architekty z ČR i ze světa. V aktuální nabídce společnosti jsou stovky bytů v mnoha lokalitách po celé Praze.

V roce 2021 Central Group nakoupil nové pozemky a brownfieldy za více než 2,5 miliardy korun, na kterých plánuje postavit přes 2.000 nových bytů. Pro rok 2022 má na nové akvizice vyčleněny další 2,5 miliardy korun z vlastních zdrojů. (sfr)


Další objektivní informace o vybraných developerských projektech se v deníku BYZNYS NOVINY dočtete na stránce „DEVELOPERSKÁ DYSTOPIE“.