Společnost OPTOKON dokončuje nové datové centrum na Vysočině.

Společnost OPTOKON dokončuje nové datové centrum na Vysočině. Nové datové centrum DATOVÉ CENTRUM VYSOČINA, které se nachází v sousedství centrály společnosti OPTOKON v Jihlavě, je v současné době v závěrečné fázi dokončování před oficiálním otevřením koncem tohoto roku.

„Společnost OPTOKON nyní může oznámit, že vzhledem k rozhodnutí na úrovni představenstva o omezení investic v rámci Evropské unie je Datové centrum 100% českou investicí ve vlastnictví společnosti OPTOKON,“ uvedla firma.

Provozování vlastního datového centra je novou aktivitou firmy OptoNet Communication.

DATOVÉ CENTRUM VYSOČINA poskytuje služby, které ocení zejména telekomunikační společnosti, poskytovatelé internetu, systémoví integrátoři, zkrátka všichni ti, jejichž provoz a obchodní úspěch závisí na vysoké úrovni využití informačních komunikačních technologií.

Datové centrum je také řešením pro společnosti, které hledají prostory pro umístění záložního datového centra. DATOVÉ CENTRUM VYSOČINA představuje profesionální a moderní řešení pro umístění a správu nejenom serverů, ale i dalších prvků ICT infrastruktury.

Společnost OPTOKON je předním světovým výrobcem a dodavatelem aktivních a pasivních prvků pro vláknovou optiku.

Její specializací je výstavba  a měření optických datových sítí a dodávka zodolněných komponentů pro taktická vojenská řešení. Produkty firmy OPTOKON lze nalézt v průmyslových aplikacích a u ozbrojených sil po celém světě.

Společnost OPTOKON byla založena v roce 1991 v ČR v Jihlavě, kde se nachází vedení společnosti, výrobní závod, kalibrační laboratoř, zkušebna a vývojové pracoviště.

V květnu 2020 podepsala společnost OPTOKON Smlouvu o integraci technologických řešení, což znamená, že společnost je oprávněna „integrovat“ technologie, produkty a software Cisco do zodolněných produktů OPTOKON. OPTOKON byl prvním takovýmto partnerem společnosti Cisco v České republice. OPTOKON je také Select Certified Partner Cisco s expresní specializací.

ProduTomáš V. Michlkty OPTOKON propojují podniky, komunity a ozbrojené síly pomocí jedinečných vysoce výkonných propojovacích řešení podporovaných specializovanými službami a školením. Portfolio produktů OPTOKON tvoří šest výrobních divizí využívajících nejmodernější technologie ve spojení se silnými technickými znalostmi.

Zásluhou strategického investování do obchodních aktivit po celém světě se „OPTOKON GROUP“ stala jedním z předních dodavatelů pasivních komponentů vláknové optiky a vybavení pro datové sítě. (sfr)