Equa bank obnovila spořicí účet Extra s novým extra úročením 4 % p.a.

Equa bank obnovila spořicí účet Extra s novým extra úročením 4 % p.a. Spořicí účet Extra od Equa bank zvyšuje od 7. dubna bonusový úrok na 3,9 % p.a. Extra úrok bude připisován měsíčně, klient tak spolu se základní sazbou 0,1 % může získat úrok 4 % ročně na částku až do 3 milionů korun, pokud v daném měsíci z daného spořicího účtu neproběhne odchozí platba. 

Spořicí účet Extra od Equa bank je veden v korunách a klient k němu musí mít založený běžný účet. Lze jej založit jednoduše online prostřednictvím internetového bankovnictví nebo na pobočce banky.

Založení a vedení účtu je zdarma, bez poplatků jsou také odchozí platby na účty v rámci Equa bank. Novou výši bonusového úročení 3,9 % p.a. získají jak stávající, tak nově příchozí klienti.



Úročení Spořicího účtu EXTRA:

Vklady do 3 miliónů Kč úročí banka základní sazbou 0,1 % p. a. + EXTRA úrokem 3,9 % p. a.

EXTRA úrok připíše, pokud v daném měsíci ze spořicího účtu klient neprovede žádnou odchozí platbu (včetně např. platby mezi spořicím a běžným účtem).

Úroky na spořicích účtech Equa Bank se počítají denně a připisují měsíčně.

Příchozích plateb se podmínka netýká, peníze si na Spořicí účet EXTRA mohou klienti posílat, jak se jim to bude hodit.

Spořicí účet EXTRA si po založení běžného účtu mohou založit pouze ve svém internetovém bankovnictví v sekci Žádosti/Nabídky.

Zdarma a bez poplatků

Za Spořicí účet EXTRA klienti banky neplatí. Stačí si zdarma založit běžný účet a poté si otevřít Spořicí účet EXTRA ve svém internetovém bankovnictvínebo na některé z poboček.

​​​​​​​Internetové bankovnictví je poskytováno také zdarma.

Na rozdíl od termínovaného vkladu mají klienti peníze na spořícím účtu kdykoliv k dispozici. Mohou libovolně převádět mezi běžným účtem a Spořicím účtem EXTRA bez jakýchkoliv poplatků.

Equa bank se spojila s Raiffeisenbank

S účinností od 1. ledna 2022 došlo ke sloučení Equa bank a. s. a Raiffeisenbank a. s.. Equa bank a. s. jako společnost zanikla a všechna práva i povinnosti ze smluvních vztahů přešly na Raiffeisenbank a. s..

S Equa bank se však klienti setkávají i nadále po 1. 1. 2022. Pod značkou Equa bank poskytuje Raiffeisenbank služby tak, jak je klienti doposud znali.

Nezmění se číslo účtu ani kód banky, zůstane stejné i internetové bankovnictví a mobilní aplikace, stejně jako zůstanou beze změn i naše pobočky i Klientské centrum.

Raiffeisenbank poskytuje široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele již od roku 1993. Klienty obsluhuje po celé České republice. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).

Equa bank vykázala v roce 2021 rekordní zisk 553 mil. Kč

Equa bank v posledním roce svého samostatného působení na českém trhu dosáhla nejvyšší zisk ve své historii. Rok 2021 totiž uzavřela se ziskem 553 mil. Kč. Došlo tak k meziročnímu růstu čistého zisku o 181 %.

Od 1. ledna 2022  se Equa bank a. s. spojila s Raiffeisenbank a. s.  Pod značku Equa bank nyní poskytuje produkty a služby Raiffeisenbank a.s.

Za rekordním ziskem Equa bank roce 2021 stojí několik růstových faktorů. Podařilo se jí například zvýšit počet klientů. Její klientská základna překonala hranici půl milionu, když se meziročně zvýšila o 9 % na 519 000.

Dalším faktorem je úspěch Equa bank v oblasti úvěrových produktů. Úvěry poskytnuté klientům se meziročně zvýšily o 6 % na 52,5 mld. Kč.

Rekord v historii banky padl v objemu nově poskytnutých úvěrů. Loni poskytla Equa bank nové půjčky ve výši 23,7 mld. Kč. Z toho bylo 13,2 mld. Kč spotřebitelských úvěrů. Velký zájem je mezi klienty zejména o její Minutovou půjčku.

Schválení Minutové půjčky probíhá on-line do tří minut. Lze ji jednoduše vyřídit přes web nebo mobilní aplikaci či na pobočce banky.

Na růstu zisku banky se podílel i růst výnosů z REPO operací s ČNB, který částečně pokryl dodatečné náklady spojené s integrací Equa bank a Raiffeisenbank.

Ke konci roku 2021 činila bilanční suma Equa bank 73,7 miliardy korun. V porovnání s předchozím je to nárůst o 323 milionů Kč. (sfr)