Skanska spustila prodej třetí etapy projektu pro mladé rodiny – Albatros Kbely.

Společnost Skanska startuje prodej třetí fáze projektu Albatros Kbely, která poskytne stejně jako předchozí dvě etapy domov s důrazem na udržitelnost a kvalitní veřejný prostor pro mladé rodiny. Nové bytové domy budou v dosahu centra města i přírody a ponesou název Juliett a India v duchu letecké abecedy, po vzoru ostatních budov.

Skanska v areálu projektu letos dokončí také první dětské hřiště a městskou mateřskou školu. Stejně jako u prvních dvou etap dokázal investor ceny nově nabízených bytů udržet pod průměrem pražského trhu. Garantuje navíc fixní cenu od podpisu smlouvy až po nastěhování.

Třetí etapa projektu nabídne ve dvou bytových domech 96 nových domovů s převahou dispozic 2+kk a 3+kk. Kromě výhodné investice tak Albatros Kbely poskytne ideální bydlení párům a mladým rodinám, pro které je důležitá kvalita, promyšlené dispozice a zdravý prostor k životu. Početnější rodiny mohou vybírat z nabídky bytů 4+kk, které se nachází v nejvyšších patrech, a disponují tak navíc terasou. Výstavba třetí etapy bude zahájena již ve druhé polovině roku a její dokončení se předpokládá v roce 2024.


Další objektivní informace o vybraných developerských projektech, včetně projektu SKANSKA: Albatros Kbely, se v deníku BYZNYS NOVINY dočtete na stránce „DEVELOPERSKÁ DYSTOPIE“.


Nové domovy ušetří o 32 % více energie, než vyžaduje stávající legislativa a zároveň sníží spotřebu vody o 25 %. Celý projekt je protkán řadou prvků a technologií modrozelené infrastruktury, která kromě efektivního využívání energií a šetrného nakládání s dešťovou vodou zajišťuje také například ochranu biodiverzity, využití zdravých materiálů nebo efektivní odpadové hospodářství.

„Při projektování a výstavbě nového bydlení je naším cílem vytvořit udržitelné bydlení, které podporuje zdraví jeho obyvatel, sousedství a celé planety. Všechny byty proto vznikají v souladu s certifikací BREEAM, která hodnotí udržitelnost budov. Při výstavbě pečlivě vybíráme kvalitní materiál, stejně jako dbáme na dodržování správných postupů a technologií. Výsledkem je inovativní a hospodárný domov, který šetří nejen finance našich zákazníků, ale především životní prostředí,“ uvedl Lukáš Maděra, ředitel oddělení prodeje a zákaznické péče Skanska Reality.



Velký důraz Skanska věnovala také kvalitnímu veřejnému prostoru a již letos dokončí mateřskou školu, kterou bude následně provozovat městská část. Zároveň během letošního roku postaví první dětské hřiště, na kterém se objeví i jedinečný hrací prvek Gigant od předního dánského dodavatele hřišť, společnosti Kompan.

To jsou dobré zprávy pro rodiny s dětmi, které se začnou stěhovat už na začátku příštího roku v rámci první etapy a budou tak mít školku a hřiště k dispozici prakticky od nastěhování. Veřejný prostor oživí celkem tři nová dětská hřiště, cyklostezka s workoutovou zónou, velký zelený park pro odpočinek, veřejná griloviště či supermarket pro denní nákupy, který se v budoucnu stane součástí areálu.

Albatros Kbely se nabízí jako dobrá investice, jelikož ceny bytů se pohybují pod průměrem pražského trhu a Skanska navíc garantuje fixní cenu od podpisu smlouvy až po nastěhování bez ohledu na možné zdražení stavebních materiálů v průběhu výstavby.

V rámci financování mohou klienti využít dceřinou společnost HypoSka a odložit si splátku 90 % hypotéky až po kolaudaci nového domova. Tím klient získá více jak rok navíc, během kterého může našetřit část hotovosti a hypotéku začít splácet těsně před nastěhováním.

Projekt Albatros Kbely nabídne v 11 bytových domech celkem 652 bytových jednotek na ploše 98 089 m2. Vyroste v pěti etapách, přičemž dokončení první je plánováno na podzim letošního roku. Projekt dostal název podle legendárního cvičného letounu Aero L-39 Albatros, který je vystaven v nedalekém hangáru Leteckého muzea Kbely.


Informace v kostce:

96 bytových jednotek od 1+kk po 4+kk (32 m²–103 m²)
Polaneckého, Praha 19, Kbely (stanice metra Letňany vzdálena 2,5 km)
Projekt splňuje požadavky mezinárodní environmentální certifikace BREEAM
Průkaz energetické náročnosti budovy PENB B – velmi úsporná
Sprcha pro mytí kol, kočárků či domácích mazlíčků, akumulace dešťových vod pro zalévání, veřejný prostor s důrazem na vodu a zeleň, dětské hřiště, mateřská škola
Prohlídka vybraných dispozic bytů je možná ve virtuální realitě
Ceny již od 116,7 tisíc za m2
Předpokládaný rok dokončení III. fáze projektu je 2024
V souladu s certifikací BREEAM najdete v projektu Albatros Kbely tato udržitelná řešení, certifikace a technologie: 

Voda – úsporné baterie, duální splachování WC, nádrže na dešťovou vodu, systém poldrů k zadržení dešťové vody, celkem sníží spotřebu vody o 25% oproti standardní spotřebě 
Teplo a energie – splnění požadavků „téměř nulové budovy“, kategorie PENB B, spotřeba energie o 32 % nižší, než vyžaduje stávající legislativa, úsporné osvětlení ve společných prostorách domů i ve veřejném prostoru
Čerstvý vzduch – centrální podtlakové větrání, zařizovací předměty bez nadbytečných škodlivých látek
Zdravé materiály – vybavení bytů pouze prověřenými materiály s certifikáty EPD, FSC a PEFC, v domech nebyl použit azbest
Biodiverzita – zelená střecha na garážích, popínavé rostliny, hmyzí hotel, zídky pro ještěrky, budky pro čmeláky a rorýse.
Ekomobilita – sprcha pro mytí kol, kočárků či domácích mazlíčků, stojany na kola, vyhrazená místa pro sdílená auta (tzv. car-sharing)


Další objektivní informace o vybraných developerských projektech, včetně projektu SKANSKA: Albatros Kbely, se v deníku BYZNYS NOVINY dočtete na stránce „DEVELOPERSKÁ DYSTOPIE“.