Na tuzemský trh vstupuje nový developer, slovenská společnost Cresco Real Estate.

Na tuzemský trh vstupuje nový developer, slovenská společnost Cresco Real Estate. V projektu SO-HO Rezidence v pražských Holešovicích postaví 500 bytů. Cresco Real Estate je největší slovenský developer v oblasti bytové výstavby.

V bývalém industriálním areálu Tesly Holešovice postaví přes pět set bytů, když celková výše investice přesáhne nižší jednotky miliard korun.

Stavba SO-HO Rezidence byla zahájena v druhé polovině února roku 2022 úvodní etapou, která se zaměří na rekonstrukci objektu bývalého podniku Tesla v ulici V Háji.

Tato už několik let nevyužívaná průmyslová budova projde kompletní přestavbou. Výsledkem bude 148 bytů a loftů s industriálním charakterem, které své majitele přivítají na začátku roku 2024.



Původní plán Cresca byl přitom postavit na území bývalé Tesly nové kanceláře. Vzhledem k zaměření společnosti na Slovensku, kde převažují projekty rezidenčního charakteru, se nakonec rozhodla pro rezidenční projekt.

Developer už část svých bytů v holešovickém projektu, který existují zatím jen na papíře, prodal. V rámci předprodejů Cresco totiž nabídlo na prodej vybrané byty z první etapy, z nichž bylo rezervováno nebo prodáno přibližně 80 procent.

Přitom do nabídky předprodeje měli přístup pouze registrovaní klienti, kteří využili možnost registrace na webových stránkách projektu.

Nyní již developer pouští veřejně do prodeje další byty, tentokrát i část druhé etapy projektu. Pokud jde o prodejní ceny za metr čtvereční podlažní plochy, byty svou  cenou patří do vyššího segmentu trhu. U bydlení s dispozicemi 3+kk a více se cena za metr čtvereční pohybuje průměrně kolem 145 tisíc korun.

Naopak, u nejmenších bytů cena stoupá na 170 až 180 tisíc korun za metr čtvereční podlažní plochy. (sfr)