Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek a zakladatelky Konference Ženy v byznysu Kateřina Tygl a Alena Barnová se rozhodly propojit zkušenosti.

Že ženy nejsou rivalky potvrzuje nové spojení sil dvou platforem zaměřených na ženský byznys. Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek (ČMAPM) a zakladatelky Konference Ženy v byznysu Kateřina Tygl a Alena Barnová se rozhodly propojit zkušenosti a přinést ještě unikátnější zážitek v již čtvrtém ročníku Konference Ženy v byznysu.

„Pokud chcete udělat nějaký dopad, je logické se spojovat. A ženy to umějí v byznysu dobře. Propojení zkušeností vždy přinese lepší výsledek. Proto mám velkou radost, že jsme se dohodly na spojení s ČMAPM. Konference má za sebou již tři ročníky, ale ten čtvrtý bude jedinečný,“ řekla Kateřina Tygl.

V dubnu se mají na co těšit podnikatelky, manažerky i ženy na volné noze. Téma konference, která se bude konat 26. dubna, je totiž „Umění se prosadit“.

Pokud máte pocit, že to zvládne jen někdo, jednotlivé příspěvky na konferenci vás mají přesvědčit o opaku. Program bude vedle přednášek obsahovat i konkrétní ukázky a techniky, které lze využít při vyjednávání, zvládání emocí nebo třeba pro tvorbu úspěšné prezentace.

„Prosadit se v byznysu jako žena není lehké, musíte pracovat neustále. Ženy musí chtít a byznysu obětovat možná více než muži,“ uvedla Kateřina Haring, podnikatelka a prezidentka Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek.

Podle viceprezidentky asociace Renáty Valerie Nešporek je jedním z klíčů úspěchu v podnikání vzájemná spolupráce a sdílení zkušeností i mezi generacemi.

„Jedním z témat, která se nám stále opakují v našich průzkumech mezi členkami, je nedostatek sebevědomí. A přitom toho tolik umíme, a tolik zvládáme,“ komentuje Nešporek. „Je potřeba být odvážná, nevzdávat se a jít za svým cílem,“ doplnila Nešporek.

Konference se bude konat v krásných prostorách Senátu ČR, odkud bude přenášena online.

„Může se zapojit více žen klidně ze všech koutů světa, aniž by musely jezdit do Prahy. Nabídneme jak výhody osobního setkání, tak i možnost zapojit se do dění konference online. Myslíme i na networking pro všechny účastnice. V sále i u obrazovek bude připravena moderovaná možnost se seznámit a vyměnit si kontakty,” dodala Alena Barnová.

ČMAPM sdružuje přes 150 podnikatelek a manažerek. V Česku funguje od roku 1995.

Asociace sdružuje ženy, které pomáhají ostatním podnikatelkám a manažerkám uplatnit se v profesním životě a naučit se jej skloubit nejen s rodinným životem, ale i se svým osobním rozvojem. Jako jediná asociace v České republice je členem celosvětové asociace podnikatelek a manažerek FCEM.

Konference Ženy v byznysu byla doposud pořádaná pod hlavičkou stejnojmenné komunity čítající přes 3000 členek. Cílem komunity je podporovat a inspirovat ženy, aby se dokázaly prosadit. (tis)