Společnost BlackBird Real Estate sází na regiony. Připravuje výstavbu projektu U Červeňáku v Pardubicích.

Pardubice, Plzeň, Chrudim, Šumava. Zatímco řada developerů spoléhá na pražský trh, BlackBird Real Estate ze skupiny JT Capital sází ve své strategii na regiony. V příštím roce připravuje třeba zahájení výstavby rezidenčního projektu U Červeňáku v širším centru Pardubic. 

„Neznamená to, že se budeme Praze do budoucna vyhýbat, ale v současné době tamní trh považujeme za přehřátý,“ uvedl Jan Kotaška, generální ředitel BlackBird Real Estate.

Přestože je BlackBird Real Estate jako nový hráč na trhu relativně krátce, již v příštím roce plánuje zahájení výstavby rezidenčního projektu U Červeňáku v širším centru Pardubic. Jde o revitalizaci brownfieldu o rozloze 25 hektarů.

„V současnosti máme vyhotovenou dokumentaci pro stavební povolení první etapy, která obsahuje 370 bytových jednotek ve dvou bytových domech. Jsme v procesu žádosti o stavební povolení a paralelně vybíráme generálního dodavatele stavby,“ upřesnil Kotaška.

Projekt v krajském městě s vynikající dopravní dostupností a s možností občasného dojíždění do Prahy přesně zapadá do strategie BlackBird Real Estate.

Na snímku generální ředitel BBRE Jan Kotaška

O byty je velký zájem, při první vlně předprodejů se prodaly všechny nabízené byty. Podobný úspěch se očekává i u připravovaného projektu v Plzni.

„Ukazuje se, že jsme v roce 2019 učinili dobré rozhodnutí, když jsme se zaměřili na regiony. Praha není jediné řešení a investoři se do regionů také přesouvají. Máme dvouletý náskok,“ řekl generální ředitel BlackBird Real Estate.

Připravovaný projekt v Plzni zahrnuje portfolio činžovních domů, které BlackBird Real Estate získal od Biskupství plzeňského.

Domy stojí v širším centru Plzně a jsou určené k rekonstrukci. Developer připravuje společně s ateliérem QARTA Architektura jejich přestavbu na moderní bydlení.

Další zajímavý projekt se chystá na Šumavě, konkrétně v osadě Staré Hutě nedaleko Kvildy. Zde se připravuje projekt 31 bytových jednotek v přímo u sjezdovky.

„Také jsme dokončili akvizici projektu bydlení v Chrudimi a aktuálně připravujeme jeho první fázi o sto bytech,“ doplnil Kotaška.

BlackBird Real Estate se zatím soustřeďuje převážně na rezidenční projekty, ale ve fázi přípravy má též menší administrativní budovu o velikosti 3 000 m2, kterou bude developer realizovat na míru pro konkrétního zákazníka. (tis)