Investiční skupina Rockaway Capital Jakuba Havrlanta odkoupí 50procentní podíl ve vydavatelství Euromedia Group, kam patří i největší tuzemská síť knihkupectví Luxor.

Investiční skupina Rockaway Capital Jakuba Havrlanta odkoupí 50procentní podíl ve vydavatelství Euromedia Group, které patří pod společnost Czech Media Invest (CMI) Daniela Křetínského, Patrika Tkáče a Romana Korbačky. Cenu transakce strany nezveřejnily. Rockaway Capital se tak stane 100procentním akcionářem Euromedia Group.

Firma to uvedla v tiskové zprávě.

„Aktuální transakce, která podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, pak o čtyři roky později znamená, že se Rockaway Capital ve skupině Euromedia stává majoritním akcionářem, který ovládá 100 procent společnosti,“ uvedla firma.

Investiční skupinu Rockaway Capital založil v roce 2013 Jakub Havrlant. Nyní patří mezi přední strategické internetové investory ve střední Evropě s aktivy v 17 zemích a s investičním portfoliem, které v současné době generuje tržby přesahující 2,5 miliardy eur.

Do Euromedia Group vstoupila Rockaway Capital na začátku roku 2017. Do Euromedia Grup patří i největší tuzemská síť knihkupectví Luxor.

Kromě toho získává kontrolu i nad nakladatelskými značkami, jako je Knižní Klub, Ikar nebo Universum, respektive největším velkoobchodem s knihami v Česku. (pel)