Zaměstnancům Googlu se nechce z home office zpátky do kanceláří.

Zaměstnancům Googlu se po roce a půl, kdy byli kvůli koronavirové pandemii na home office, nechce od září 2021 zpátky do kanceláří. Na práci z domova si někteří tak zvykli, že technologickému gigantu hrozí i výpovědí, pokud je bude nutit vrátit se do kanceláří. 

Upozornil na to server Aktuálně.cz.

Kolegové z Googlu se vesměs shodují na tom, že si najdou jinou práci, pokud by je tato technologická firma nutila skoncovat s prací z domova. Na Twitteru se k tomu vyjádřil třeba Chris Broadfoot, který v podniku pracuje jako programátor.

Třeba technický manažer Googlu Justin Beckworth reagoval, že v současné době řídí z domu zaměstnance v 8 městech v 5 různých časových pásmech a nevidí důvod, proč by se musel vracet zpátky do kanceláře.

A jeho slova potvrzují i zaměstnanci oslovení americkým portálem Business Insider, kteří si však přáli zůstat v anonymitě.

Někteří pracovníci navíc přitom už nepočítali s tím, že budou ještě dojíždět do práce, tak se přestěhovali jinam.

Jak připomnělo Aktuálně, ještě loni přitom interní průzkum Googlu ukázal, že si 62 procent zaměstnanců přeje návrat do práce, z toho však ale pouze 8 procent trvale.

Americký technologický gigant chce, aby se lidé začali vracet do kanceláří od září 2021. Ti, kteří o to stojí, však mohou už od května dobrovolně docházet do kanceláří.

Kromě toho chce firma umožnit zaměstnancům déle než 2 týdny v roce plnit své pracovní povinnosti z jakékoliv země. (pel)