V pondělí 3. května 2021 se v Česku opětovně otevřela kadeřnictví. (Ilustrační foto).

Koronavirové restrikce v Česku mírně povolily. V ČR se v pondělí 3. května otevřely kadeřnictví a další provozovny spojené s péčí o tělo a o zvířata, jež byly vládou uzavřeny kvůli epidemii onemocnění covid-19. V Praze a šesti krajích se vrátily do škol žáci druhého stupně základních škol, i když zatím jen na rotační způsob výuky.

V Česku se v pondělí také otevřely galerie a muzea.

Mateřské školy pro všechny děti se otevřely v sedmi krajích z dosavadních tří.

Kadeřnictví, manikúry, pedikúry a kosmetické či masážní salóny mohou od pondělí poskytovat své služby. Musí však splňovat přísná hygienická opatření. Zákazníci se musí prokázat negativním testem na covid.

Mohou se také otestovat přímo v provozovně.

Do školních lavic se v pondělí vrátili žáci druhého stupně ZŠ a nižších ročníků víceletých gymnáziích v Královéhradeckém, Plzeňském, Karlovarském, Středočeském, Libereckém, Pardubickém kraji a v Praze.

Tento týden se budou učit ve škole, další týden opět z domova.

Minulý týden se pro všechny děti otevřely mateřské školy v Královéhradeckém, Karlovarském a Plzeňském kraji. V pondělí 3. května se k nim přidaly také školky v Praze, středních Čechách, Libereckém a Pardubickém kraji.

V dalších krajích budou školky otevřené jen pro předškoláky a děti zdravotníků.

V Praze a šesti krajích také otevřely muzea, galerie a památky. Navštívit je bude možné za dodržování striktních hygienických pravidel. Nejsou v nich povoleny skupinové prohlídky.

Všechny obchody a služby v Česku budou moci otevřít 10. května, bez ohledu na vývoj epidemie.Takto o tom rozhodla vláda. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Úřad zakázal poskytování zákaznických dat kadeřníkům: Evidence zákazníků je nezákonná » BYZNYS NOVINY – zpravodajství a publicistika z ČR i ze zahraničí

Lidé v ČR budou muset kadeřníkům hlásit své osobní údaje. Fízlovat to bude hygiena » BYZNYS NOVINY – zpravodajství a publicistika z ČR i ze zahraničí