Miliardář Pavel Sehnal se nechal podvodem očkovat proti covid-19, ačkoli na vakcínu neměl nárok.

Miliardář a předseda ODA Pavel Sehnal, který loni pronajal státu za desítky milionů korun pražské výstaviště v Letňanech pro zbytečnou polní nemocnici, se nyní „převlékl“ za zdravotníka a nechal se podvodně přednostně naočkovat proti covidu-19, přestože na to neměl nárok. Od své kliniky si totiž 65. nejbohatší Čech nechal vystavit potvrzení, že je zdravotník. Ředitel Nemocnice Na Bulovce tvrdí, že jeho očkování odmítal a Sehnal se následně vydával za zdravotníka, aby vakcínu dostal.

Informoval o tom server Seznam Zprávy.

Miliardář s majetkem 3,6 miliardy korun se obhajuje tím, že vakcínu nechtěl, ale že ho přemluvili dentisté, se kterými přichází do kontaktu. Sehnalův holding SPGroup totiž na konci roku 2020 koupil soukromou zubní kliniku Bulovka Dental Clinic.

Ředitel Nemocnice Na Bulovce Jan Kvaček však Seznam Zprávám přiznal, že miliardáři opakovaně řekl, že se nechat očkovat nesmí.

„Explicitně jsem mu řekl, že se naočkovat nemůže, protože není zdravotník,“ uvedl Kvaček.

Sehnal se nakonec k vakcíně dostal podvodem, protože si nechal od své kliniky vystavit potvrzení, že je zdravotník.

Vládou schválená strategie totiž stanovuje, že prioritně by měli být naočkováni zdravotníci a personál starající se o pacienty s koronavirem a také senioři spolu s chronickými pacienty, kterým hrozí největší riziko nákazy. Sehnal však nepatří ani do jedné ze zmíněných skupin.

Šestapadesátiletý Sehnal argumentuje, že sice není lékař, ale podle jeho informací „od 1. března to platí i pro jakoby zdravotnický personál včetně recepčních a ředitele“.

Podle informací serveru Novinky.cz radní pražských Letňan vyzvali Sehnala, aby rezignoval na post zastupitele.

Miliardář a politik loni pronajal státu pražské letňanské výstaviště pro zbytečnou polní nemocnici, která nakonec ani nebyla využita.

Sehnal vlastní finanční skupinu SPGroup a k jeho společnostem patří mimo jiné výstaviště v pražských Letňanech, akvapark a hotel v Čestlicích nebo pojišťovna Slavia. Je také zakladatelem a předsedou Občanské demokratické aliance. (pel)

Miliardář Sehnal chce od státu za areál pro polní nemocnici 26 milionů. Kellner nabídl místo zdarma