Lídr spolku Milion chvilek pro demokracii uspořádal na Letné protestní procházku proti tomu, jak vláda komunikuje během koronavirové pandemie.

Spolek Milion chvilek pro demokracii uspořádal na Letné protestní pochod pod rouškou koronaviru, a to i přesto, že jsou nyní jakékoliv manifestace zakázané. Navzdory tomu se v parku sešly desítky odpůrců Babišovy vlády. Iniciativa dříve uspořádala několik protestů namířených proti současné vládě premiéra Andreje Babiše (ANO). 

„Potřebuji na čerstvém vzduchu rozdýchat počínání vlády za poslední měsíc. Hlavou se mi honí spousta palčivých otázek. Proto si s sebou vezmu transparent s otázkou, která mě pálí nejvíc a na kterou nám vláda dluží odpověď. Samozřejmě si vezmu také roušku a k nikomu se nepřiblížím na méně než 2 metry,“ napsal lídr spolku na webu.

Ve videu pak prozradil, kam a kdy se vyrazí projít, tedy protestovat. V podstatě tak vyzval „následovníky“ spolku, aby se k němu přidali.

A jak je vidět, na Letné se pod kyvadlem sešly desítky lidí. Někteří přišli vybaveni i transparenty.

Setkání odpůrců vlády v Letenských sadech je součástí akce “PTÁME SE VLÁDY”. Lidé mohou prostřednictvím sociálních sítí pokládat otázky vládnímu kabinetu. Spolek Milion chvilek bude po vládě požadovat odpovědi a pokud je do měsíce nedostane, vystaví jí vyúčtování.

Spolek, který vznikl v roce 2017, uspořádal řadu protestů v celé zemi. Namířeny byly především proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Další sérii demonstrací chystá na letošní rok. (pel)