Kancléřka Merkelová myslí na muslimy i v době koronavirové krize. Popřála jim k začínajícímu ramadánu. (Ilustrační foto)

Německá kancléřka Angela Merkelová uprostřed koronavirové krizi popřála tamním muslimům k začínajícímu ramadánu. Postní měsíc pro ně začíná 23. dubna. Kancléřka si přeje i přes krizovou situaci najít způsoby, aby muslimové mohli „žít svou víru“. 


NÍŽE DOSLOVNÉ PŘÁNÍ MERKELOVÉ 

Vážení muslimové,

Srdečně vás vítám na začátku ramadánu.

Ramadán je čas pozastavit se, přemýšlet a obrátit se k jiným lidem, zejména těm, kteří to potřebují. Je čas, abyste se jako muslimové setkali.

Zároveň to znamená vždy setkat se s lidmi z jiných náboženství, což je důležité, protože zvláštním způsobem vyjadřuje naši soudržnost a soudržnost jako společnost.

Tento rok však nic z toho není možné. Protože pandemie koronaviru nás nutí vzdát se tradic, festivalů a shromáždění, obvyklých forem komunitní náboženské praxe. Přeji vám i v této výjimečné situaci najít způsoby, jak žít svou víru.

Muslimové v této zemi, stejně jako kdekoli na světě, se nyní ve výjimečných případech na ramadán těší. Přesně proto přeji vám a vašim rodinám klidný, požehnaný a zdravý čas. (pel)