Zatímco ministr zdravotnictví Vojtěch tvrdil, že je zakázáno poskytovat kadeřnické služby i doma, Havlíčkovo ministerstvo k tomu na webu nabádalo.

Babišova vláda vytvořila v Česku superchaos svými opatřeními kvůli koronaviru. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) totiž ještě v pondělí tvrdil, že je zakázáno poskytovat kadeřnické a podobné služby i doma. Ministerstvo průmyslu a obchodu naopak uvedlo, že kadeřníci klienty doma stříhat mohou. 

„Kadeřnické a vizážistické služby, pedikúra, manikúra, masérské, rekondiční a regenerační služby lze poskytovat pouze individuálně mimo provozovnu,“ napsalo MPO na serveru Businessinfo.

„Obecně je zakázáno poskytovat tuto službu,“ uvedl přitom Vojtěch o den dříve na tiskové konferenci.

Podle něj jsou lidé při stříhání a úpravě vlasů příliš blízko.

Nakonec ale ministr zdravotnictví Vojtěch přiznal chybu a připustil, že stříhání klientů doma není zakázáno. Důrazně to však nedoporučil.

Foto: Alena Schillerova Instagram

Pozornost vzbudila před pár dny také stále upravená kštice ministryně financí Aleny Schillerové (ANO). Ta zveřejnila na svém Instagramu fotku s perfektním účesem s popiskem:

„Takový ten pocit, kdy vyjdete dopoledne před dům a už víte, o jakých tématech se po dnešních Otázkách začne mluvit.“

Snímek byl přitom pořízen před vyhlášeným kadeřnickým salonem Oskar. Sama ministryně a později i provozovna uvedly, že mají zavřeno. (pel)