Potupený Bayern Mnichov hledá nového trenéra. Mezi kandidátky jsou Mourinho i trenér Ajaxu ter Hagen.

Potupený Bayern Mnichov po zahanbující prohře ve Frankfurtu horečnatě hledá nového trenéra poté, co „na hodinu“ propustil Niko Kovače. Mezi žhavými kandidáty na pozici nového trenéra bavorského fotbalového velkoklubu jsou legendární Portugalec Mourinho, ale i ter Hagen, současný trenér Ajaxu Amsterdam.

Bayern ve víkendovém zápasu Bundesligy prohrál na hřišti Eintrachtu Frankfurt 5:1. Výsledek ovlivnilo brzké vyloučení mnichovského Boatenga.

Přesto bavorský klub po zápase propustil dosavadního trenéra Niko Kovače.

Ve hře o uvolněnou pozici trenéra fotbalového Bayernu je řada zajímavých jmen. Do okruhu horkých kandidátů patří například legendární José Mourinho, ale i Erik ten Hagen, trenér Ajaxu, se kterým se v minulé sezóně Ligy mistrů probojoval až do semifinále.

Některá média pasovala do role favorita Portugalce Mourinha, který se už údajně začal učit německy. Mourinho je bez práce od loňského prosince, kdy předčasně ukončil působení v Manchesteru United.

Zajímavou alternativou však může být tréner Ajaxu Amsterdam Erik ten Hagen. Nizozemec totiž velmi dobře zná prostředí bavorského klubu, neboť v Bayernu působil v letech 2013-2015 jako trenér rezervního týmu.

„Pokud by mi zavolal Bayern, určitě bych se nad takovou nabídkou zamyslel,“ uvedl Hagen.

Nyní však prý o odchodu z Ajaxu neuvažuje.

„Tuto sezónu určitě zůstanu v Ajaxu. Mám s hráči dobrý vztah,“ podotkl 49-letý ter Hagen.

„Bayern je fantastický klub. Má místo v mém srdci. Ale nyní jsem v Ajaxu a koncentruji se naplno,“ dodal.

V sázkových kancelářích byl den po vyhazovu Nika Kovače kurz na ten Haga 2,40:1, Massimiliana Allegriho 3,50:1 a na Josého Mourinha 4,75:1.

Mezi potenciálními kandidáty se ocitl i bývalý trenér Juventusu Massimiliano Allegri, sportovní ředitel RB Lipsko Ralf Rangnick, či dlouholetý trenér Arsenalu Londýn Arsene Wenger.

Dokud nepadne konečné rozhodnutí, povede Bayern dosavadní asistent Hans Flick.

Bayern Mnichov je v německé Bundeslize po deseti kolech na čtvrtém místě se ztrátou 4 bodů na vedoucí Borussii Mönchengladbach.

V aktuálním ročníku Ligy mistrů vyhrál bavorský velkoklub všechny tři dosavadní zápasy. (sfr)


Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech německé Bundesligy, italské Série A, španělské La Ligy i anglické fotbalové Premier League na DIGI TV.