Premiér Andrej Babiš (ANO) má psychické trauma z pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti). O úřednické čtvrti proto bude jednat už jen s radními...

Premiér Andrej Babiš (ANO) obejde pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti). O vybudování plánované úřednické čtvrti v Letňanech bude jednat už jenom s radními. Babiš uvedl, že z jednání s Hřibem má jen psychické trauma. 

„Nepravdu říkal pan primátor. Znovu opakuji, že zveřejním všechny dopisy, obeznámím všechny radní, aby se seznámili s naší nabídkou,“ uvedl dnes premiér Andrej Babiš.

Pražský primátor Hřib po včerejším jednání s Babišem totiž uvedl, že Praha kvůli plánované úřednické čtvrti v Letňanech nedostane od státu vůbec nic. To ale předseda vlády odmítl.

„Já se obrátím na radní a nechť Praha si to řeší. Budeme v projektu pokračovat a uvidíme, jestli to stávající vedení magistrátu bude řešit nebo si počkáme na další, ale pro mě už s panem primátorem smysl jednat nemá, s ním se nedá jednat, protože pak z takového jednání má člověk velké psychické trauma,“ řekl.

Hřib na to ihned reagoval.

„Pan premiér asi není zvyklý, že s ním někdo nesouhlasí. Demokracie je ale o tom, že různí lidé mají různé názory,“ uvedl.

Pokud prý Andrej Babiš opravdu chce, aby úřednický komplex v Letňanech doopravdy vznikl, měl by podle Hřiba akceptovat podmínky vedení města.

Hlavní město výměnou za pozemky požaduje, aby stát investoval do stavby nové nemocnice v této lokalitě, která by nahradila zastaralý pavilonový koncept Nemocnice Na Bulovce, nebo dostavbu městského okruhu státem.

Premiér ale znovu zopakoval, že Praha novou nemocnici nepotřebuje.

„Vysvětloval jsem panu primátorovi, že Praha žádnou nemocnici nepotřebuje. Ptali jsme se všech ředitelů nemocnic, Praha je předimenzovaná, ale potřebuje traumacentrum,“ řekl Babiš.

Dodal, že Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) platí vnější okruh Prahy a primátor má písemně nabídku, že stát zaplatí vnitřní okruh hlavního města, a to formou tendru na PPP, tedy formou spolupráce soukromého a veřejného sektoru.

Praha novou nemocnici nepotřebuje, provokuje Babiš Hřiba. Za vládní čtvrť nabízí traumacentrum

(pel)