Juventus Turín si dělá zálusk na mladého francouzského mistra světa Kyliana Mbappého.

Juventus Turín si dělá zálusk na Kyliana Mbappého. Stará dáma z Turína údajně zvažuje, že na mladičkého francouzského mistra světa dá nabídku pařížskému PSG, v jehož barvách Mbappé střílí góly. Informaci přinesla některá italská média.

Mistr italské Série A údajně plánuje „šokující“ přestup poté, co se Juventusu nepodařilo odkoupit z PSG brazilskou megastar Neymara.

Podle zpráv italských médií však hlavním zájemcem o dvacetiletého Mbappého je Real Madrid. Prezident madridského velkoklubu Fiorentino Perez se údajně obává, že by Mbappého mohl díky vyšší nabídce získat Juventus.

Bílý balet však prý o Mbappého velmi stojí a bude se snažit s ním podepsat smlouvu během přestupového termínu příští léto.

Madrid se podle zákulisních informací o Mbappého zajímal už před tím, než mladý Francouz přestoupil z Monaka do PSG.

Mbappe již za PSG odehrál 2 sezóny. Vedle toho byl podstatnou součástí národního francouzského týmu, který vybojoval titul na fotbalovém Mistrovství světa v Rusku v roce 2018.

Mbappé se v PSG postupně stal největší hvězdou, která zastínila týmového kolegu Neymara; nepochybně i v důsledku dlouhotrvajících Neymarových zranění, která mu znemožnila více vyniknout.

Neymar se proto pokusil odejít z PSG. Veřejně dával najevo snahu vrátit se do FC Barcelona, ale přestup se z důvodu vysokých finančních nároků PSG nezdařil.

V této souvislosti se neoficiálně spekulovalo i o případném zájmu Juventusu o získání brazilské fotbalové hvězdy. Italský šampión plánoval propojit Neymarovy kvality s mistrovstvím Cristiana Ronalda. Nabízel proto pařížskému klubu jako kompenzační hráčský přívažek Argentince Paulo Dybalu.

PSG však o podobný transfer neměl zájem a Neymar nakonec musel zůstat v pařížském klubu. S tím, že jeho další pokus o přestup se očekává až v dalším letním přestupovém termínu.

Juventus se však podle všech náznaků namísto Brazilce bude snažit získat Neymarova perspektivnějšího spoluhráče Kyliana Mbappého. (sfr)

VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Neymar je blízko vysněnému návratu do Barcelony. Katalánci by zaplatili přes 4 miliardy

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech italské Série A, španělské La Ligy, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.