Brazilský fotbalista Neymar se přiblížil svému návratu z PSG do Barcelony.

Brazilský fotbalista Neymar se přiblížil svému návratu do Barcelony. Jeho odchod z pařížského PSG do katalánského velkoklubu je již údajně blízko dohodě obou klubů. Nepůjde však o jednoduchou transakci. Brazilec by měl odejít nejdříve na hostování. Součástí obchodu bude i kompenzace nejméně jedním dalším hráče, který by k Barcelony odešel do PSG. 

Sportovní ředitel FC Barcelona Javier Bordas po schůzce s představiteli Paris St. Germain řekl, že dohoda sice ještě uzavřena nebyla, ale obě strany se k ní ve svých požadavcích opět přiblížily.

Podle francouzských médií je nyní ve hře přestupní suma 170 milionů eur (4,4 miliardy korun) splatná ve dvou částkách. K tomu by však PSG ještě mělo z Barcelony v rámci celé transakce získat nejméně jednoho hráče.

Podle jiných informací  by měl Brazilec v Barceloně hostovat dvě sezóny a teprve po nich by Katalánci zaplatili 170 milionů eur za trvalý přestup.

Denník Le Parisien zase informoval, že tréner PSG Thomas Tuchel by kývl na přestupní částku 100 milionů eur, kterou by jako kompenzace doplnili dva barcelonští hráči: Dembele a Semedo.

Neymarův přestup se musí dořešit do 2. září, kdy se uzavře přestupové okno.

Sedmadvacetiletý Neymar přestoupil před dvěma lety z Barcelony do PSG za 222 milionů eur, což z něj udělalo nejdražšího fotbalistu světa. V Paříži má smlouvu do roku 2022. Již delší dobu však dával najevo, že chce z Paříže odejít.

V nové sezóně Neymar ještě za PSG nenastoupil ani v jendom ze tří soutěžních utkání.

Spekulovalo se také o zájmu Realu Madrid o brazilskou hvětzdu. Francouzský list L’Equipe uvedl, že pařížský klub odmítl nabídku na odstupné ve výši 100 milionů eur doplněnou o kompenzaci dalšími třemi hráči. (sfr)


Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech italské Série A, španělské La Ligy, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.