Neymarova cena spadla na miliardu. Přestup spojený s výměnou hráčů je na spadnutí.

Neymarova cena spadla na 50 milionů eur (1,29 mld. Kč). Vedení PSG upustilo od původně astronomického požadavku na 222 milionů eur. Podle zákulisních zdrojů je Neymarův odchod z francouzského PSG do Španělska na spadnutí. Neymar v neděli ani nenastoupil do prvního zápasu pařížského velkoklubu v nové soutěžní sezóně.

Vedení klubu Paříž St. Germain (PSG) údajně upustilo od původní ceny 222 milionů eur (5,7 mld. Kč), za kterou bylo ochotno prodat Neymara do FC Barcelona.

Zdroje blízké klubu uvedly, že by se francouzský mistr spokojil s nabídkou 50 milionů eur doplněnou o dvojici hráčů Philippe Coutinho a Nélson Semedo.

Coutinho se stal po příchodu Antoinea Griezmanna z Atlética Madrid do Barcelony nadbytečným a Semedo se v Barce nedokázal na pozici pravého obránce prosadit na úkor odchovance klubu Sergiho Roberta.

Neymar se nepředstavil ani v jednom předsezónních duelů svého dosavadního týmu. Po zisku francouzského Superpoháru se dokonce objevilo video, na kterém Kylian Mbappé odstrčil Neymara od oslavujících spoluhráčů…

Neymarův konec v pařížském PSG je zřejmě již hotovou věcí. Podle zákulisních zdrojů jsou jednání s nespecifikovaným zájemcem o Neymarovy služby v pokročilém stádiu.

Neymar v neděli nenastoupil do prvního ligového zápasu PSG. Oficiálně ho německý trenér Thomas Tuchel nenominoval ze zdravotních důvodů, neboť prý Brazilec na tréningu utrpěl náraz do nohy…

V uplynulých týdnech psala francouzská média o Neymarově návratu do FC Barcelona, ale také o zájmu úhlavního španělského rivala, Realu Madrid. Za jednu z možných příčin Neymarovy snahy o odchod z PSG je označován jeho brazilský krajan Leonardo, který se v létě do pařížského klubu vrátil na pozici sportovního ředitele.

Leonardo a Neymar spolu dlouhodobě nemají dobré vztahy. (sfr)

VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Neymarova cena spadla na miliardu. Přestup spojený s výměnou hráčů je na spadnutí

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.