Bale nakonec z Realu nepřestoupil do čínského klubu a hledá si nový tým v Evropě.

Bale z Realu Madrid se vydal do Číny podepsat smlouvu s tamním klubem. Na poslední chvíli mu však přestup zatrhla manželka. Waleský fotbalista Gareth Bale tak zřejmě z Realu do čínského klubu Ťiang-su Su-ning nepřestoupí. Podle španělských médií tento transfer na poslední chvíli zablokovala Baleova rodina.

Podle BBC a Sky Sports madridský klub zrušil dohodu s čínským klubem na základe požadavku samotného Balea, který si chce nakonec najít nového zaměstnavatele v Evropě.

Rodák z Cardiffu přestoupil v roce 2013 do madridského Realu z anglického Tottenhamu Hotspur za 100 milionů eur. Vinou zranění však v týmu Bílého baletu nenaplnil potenciál, i když s Realem vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů…

Úlohu lídra týmu Bale nepřebral ani po odchodu fenomenálního Portugalce Ronalda do Juventusu Turín.

V La Lize Bale odehrál za šest let celkem 155 zápasů, ve kterých vstřelil 78 gólů.

S Balem už v Realu dále nepočítá ani trenér klubu Zinedine Zidane. Španělská média ještě před neúspěšným transferem do Číny informovala také o možnosti výměny Balea za Neymara, který je hráčem pařížského PSG. (sfr)

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.