Juventus definitivně z Ajaxu získal obránce Matthijse de Ligta.

Juventus koupil Matthijse de Ligta z Ajaxu. Mladý nizozemský reprezentant a dosavadní kapitán Ajaxu Amsterdam podepsal ve čtvrtek v Turíně smlouvu se Starou dámou, která za něho zaplatí 75 milionů eur (téměř 2 miliardy korun). De Ligt se tak stal třetím nejdražším obráncem na světě a nejdražším obráncem v italské lize.

Dražší než de Ligt byli pouze Virgil van Dijk (ze Southamptonu do Liverpoolu přestoupil za 85 milionů eur) a francouzský mistr světa Lucas Hernandez (z Atlétika Madrid přestoupil do Bayernu Mnichov za 80 milionů eur).

Matthijs de Ligt podepsal s Juventusem pětiletou smlouvu.

De Ligt jako kapitán Ajaxu dovedl svůj tým v uplynulé sezoně až do semifinále Ligy mistrů. Amsterdamský celek vyřadil v osmifinále obhájce z Realu Madrid a ve čtvrtfinále Juventus, proti kterému de Ligt vstřelil postupový gól.

De Ligt se v Juventusu potká mimo jiné také s Ronaldem, který údajně podporoval de Ligtovu akvizici.

Devatenáctiletý Nizozemec je další „letní“ posilou Staré dámy. Juventus už získal záložníky Aarona Ramseyho a Adriena Rabiota.

Do klubu se z pařížského PSG vrátil také brankář Gianluigi Buffon. (sfr)

VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Rána pro fotbalový Ajax: Kapitán De Ligt přestupuje do Juventusu. Chtěl ho i Ronaldo

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.