Matthijs De Ligt přestoupil z Ajaxu Amsterdam do Juventusu Turín.

Fotbalista Matthijs De Ligt odchází z Ajaxu Amsterdam. Kapitána nizozemského mistra, který přivedl nenasazený Ajax až do semifinále Ligy mistrů, získal Juventus Turín. „Juve“ za nizozemského stopera údajně zaplatí 62 milionů liber, což je v přepočtu 1,78 miliardy korun.

Jeden z největších současných fotbalových talentů Velký talent De Ligt je už přes dva roky hráčem seniorské reprezentace, za kterou odehrál 17 zápasů.

V Ajaxu byl kapitánem a v této funkci přivedl nizozemský klub v Lize mistrů až do semifinále, v němž Ajax vypadl v semifinále s Tottenhamem.

De Ligt patřil v uplynulé sezoně ke klíčovým hráčům Ajaxu.

Nyní ho získal Juventus, který ovládl posledních osm ročníků Serie A. De Ligta k přestupu údajně osobně přesvědčoval i slavný Portugalec Cristiano Ronaldo.

O De Ligta měli údajně zájem i Barcelona, Paris Saint Germain či Manchester United. Nakonec se talentovaný stoper rozhodl pro Juventus, kde se stane jednou z posil pro tým nového trenéra Maurizia Sarriho. (sfr)

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.