Žluté vesty z Milionu chvilek začnou ničit Pařížskou ulici v Praze, strašil Babiš ve Sněmovně. (Ilustrační foto: redakční koláž)

Žluté vesty z Milionu chvilek začnou ničit Pařížskou ulici v Praze, strašil premiér Babiš veřejnost ve Sněmovně. Varoval, že demonstranti spojení s touto občanskou iniciativou budou zapalovat auta a házet dlažební kostky do výloh v luxusní pražské třídě.  

„Já chápu, že lidi jdou na demonstraci, ale moc nechápu, proč tam někdo vystoupí a má na sobě žlutou vestu. Co tím chce říct? Že v listopadu budeme zapalovat auta na Pařížské?,“ prohlásil premiér Andrej Babiš v Poslanecké sněmovně ve svém projevu v rozpravě k vyslovení nedůvěry vládě ČR.

„Budeme házet dlažební kostky do výloh na Pařížské? Proč někteří komentátoři říkají, že je to nedostatečné a že je třeba přitvrdit? Proč některé herečky říkají, že mám vypadnout? Pryč!,“ uvedl dále Babiš.

„Dokonce tam někdo rozdával plakát s popiskem, kde bydlí můj nejbližší spolupracovník. To je jako v pořádku? Nepřipomíná vám to něco? Proč to někdo chce stupňovat?,“ zeptal se Sněmovny Babiš.

Babiš tak reagoval na nedělní protestní akci iniciativy Milion chvilek pro demokracii. Demonstrace, jejímž cílem byla demise Andreje Babiše a ministryně Marie Benešové, se na pražské Letné zúčastnilo 283 tisíc lidí.

Jeden z účastníků akce na plakátu po nějakou dobu uváděl adresu premiérova marketingového poradce Marka Prchala, který v místě bydlí.

Demonstrace Milionu chvilek na pražské Letné proběhla mírumilovným způsobem, bez jakýchkoliv násilností. (sfr)


CELÝ PROJEV PŘEDSEDY VLÁDY ANDREJE BABIŠE ČTĚTE ZDE:

Projev předsedy vlády Andreje Babiše v rozpravě k vyslovení nedůvěry vládě ČR

VÍCE O DEMONSTRACÍCH MILIONU CHVILEK ČTĚTE ZDE:

Babiš ruší „nelegitimní“ Senát. Přitom legitimita vlády je pochybená. Volilo ji jen 27 % lidí

Na pražské Letné proti Babišovi protestovalo 250 tisíc lidí. Nerozumím proč, reagoval Babiš

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ PROJEVY K VYSLOVENÍ NEDŮVĚRY VLÁDĚ ČTĚTE ZDE:

Projev předsedy klubu TOP 09 Miroslava Kalouska k vyslovení nedůvěry vládě ČR

Projev ministryně financí Aleny Schillerové v rozpravě k vyslovení nedůvěry vládě ČR

Projev předsedy ODS Petra Fialy v rozpravě k vyslovení nedůvěry vládě Andreje Babiše