Baleova štace v Realu Madrid se chýlí ke konci...

Ofenzivní hvězda Realu Madrid Gareth Bale není v plánech staronového kouče Zinedina Zidana pro nadcházející sezonu. Odtajnil to španělský deník Marca. Kam Bale přestoupí ale dosud není jasné.

O odchodu velšského křídelníka se spekuluje už delší dobu, jeho konec v Realu by měl být ale podle nejnovějších informací téměř definitivní. Jak však deník Marca zjistil, bude pro Balea nejspíš obtížné nalézt nové angažmá. Zájem o služby brzy třicetiletého záložníka totiž není mezi evropskými kluby největší, a to především kvůli vysokému platu, který Bale pobírá. Hvězdný Velšan si přijde na 14 milionů liber ročně (cca 420 milionů korun).

Zatímco Bale by měl z Realu v létě odejít, kouč Zidane už má vyhlédnutých několik tváří, které by měly uvadající Bílý balet znovu vzkřísit.

Jednou z nich je Christian Eriksen, dánský středopolař působící v Tottenhamu Hotspur. Za hvězdu letošního ročníku Ligy mistrů bude ale muset Real podle webu Sky Sports zaplatit 85 milionů liber (více než 2,5 miliardy korun).

A po konci sezony dostane podle deníku Mundo Deportivo svolení k odchodu z PSG také její nejzvučnější hvězda Neymar. Mezi největší zájemce o zisk brazilského forvarda patří právě Real, nebude to ale levné. Potenciální kupec si bude muset nachystat 150 milionů liber (4,5 miliardy korun). Real by ale měl být údajně připravený tuto astronomickou částku zaplatit. (dd)


Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.

Opora Chelsea Eden Hazard se už údajně dohodl na přestupu do Realu za 100 milionů eur

Neymar a Real: Brazilec zřejmě zůstane v pařížském PSG. Jeho otec nechce, aby měnil klub