Neymar Jr. (na snímku se svým otcem a agentem v jedné osobě) zřejmě zůstane v PSG.

Brazilská fotbalová megastar Neymar zřejmě prodlouží smlouvu s pařížským klubem PSG. Naznačil to Neymarův otec a agent v jedné osobě v rozhovoru pro média. Významně tím zpochybnil spekulace o možném Neymarově přestupu z jeho současného působiště, klubu Paris Saint-Germain, do madridského Realu.

„Jeho přestup je velmi nepravděpodobný. Neymar měnil během své kariéry klub dosud jen dvakrát. Přesto k nám už skoro deset let neustále doléhají spekulace o možném přestupu,“ podotkl Neymarův otec.

„Nyní plyne druhý rok jeho pětileté smlouvy s PSG a už nyní pracujeme na jejím prodloužení,“ prohlásil Neymarův otec pro brazilská média.


Neymar v nejnovější reklamě na hodinky.


Samotný Neymar před dvěma týdny přestup úplně nevyloučil.

„Každý, komu by na stole přistála nabídka od Realu Madrid, by ji minimálně zvážil. Momentálně jsem v Paříži šťastný, ale v budoucnosti se může stát ledacos,“ uvedl Neymar Jr.

„Každý však ví, že mým snem byla odjakživa Barcelona a tento sen se mi už splnil,“ podotkl dříve Neymar pro deník O Globo.

Odchovance brazilského Santosu přivedla v roce 2013 do Evropy právě FC Barcelona. O čtyři roky později Neymar přestoupil do PSG, který byl schopen za něho uhradit výstupní klauzuli ve výši 222 milionů eur. Neymar se tak stal nejdražším fotbalistou historie.

Neymar se v současné době zotavuje ze zranění nártní kůstky. Svému klubu tak nemohl pomoci v osmifinálovém zápase Ligy mistrů proti Manchesteru United a jen z tribuny přihlížel vyřazení PSG ze soutěže. (sfr)


Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.