Eden Hazard z Chelsea má namířeno do Realu Madrid.

Opora londýnské Chelsea Eden Hazard se už údajně dohodl s Realem Madrid na přestupu do madridského fotbalového velkoklubu a to za 100 milionů liber. Oficiálně má být přestup potvrzen až v příštích dnech. Podle španělských médií by měl být přestup dotažen během příštích dní.

Podle informací deníku Marca by se přestupová částka za záložníka Chelsea měla pohybovat kolem 100 milionů eur, tedy přibližně 86 milionů liber.

O přestupu Edena Hazarda (28) do Realu Madrid se spekulovalo už delší dobu. Belgický fotbalista se stane třetí letní posilou Bílého baletu po Brazilci Rodrygu Goesovi a obránci Porta Ederu Militaovi.

Chelsea ještě loni žádala po Realu Madrid za Hazarda astronomických 170 milionů eur (5 miliard Kč). Kvůli hráčově blížícímu se konci smlouvy by se však skutečná přestupová částka měla pohybovat kolem 100 milionů eur.

Hazard má v Chelsea smlouvu jen do roku 2020. Pokud by „Blues“ nyní Hazarda neprodali, riskovali by, že o jednoho z nejlepších hráčů světa přijdou za rok bez náhrady.

Zatímco Marca tvrdí, že již došlo k dohodě mezi všemi třemi stranami, podle jiného španělského deníku AS jednání nadále probíhají. Chelsea podle něj žádá za svoji hvězdu 116 milionů eur, zatímco Real nabízel pouze 80 a později 90 milionů eur.

Podle stejné zprávy si již Chelsea také vyhlédla náhradu za Hazarda a tou by se měl stát křídelní záložník Lille Nicolas Pepe. Reprezentant Pobřeží Slonoviny by ji přitom mohl vyjít na přibližně 80 milionů eur.

Samotný Hazard se náklonností k Realu Madrid netají. Dlouhodobě ho považuje za nejlepší klub na světě.

„Nebudu lhát. Hrát za Real je mým snem od dětství,“ řekl například na podzim po zápase se Southamptonem. (sfr)


Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.