Téměř 43 procent zaměstnanců v Česku zvažuje výpověď, protože je deprimováno situací na pracovním trhu.

Lidé v Česku jsou deprimovaní ze zaměstnání a celkové situace na pracovním trhu. Stále více zaměstnanců proto zvažuje změnu pracovního místa, v současné době to je 43 procent lidí. Téměř dvě třetiny zaměstnaných Čechů totiž vnímá, že se pracovní trh v Česku potýká s nedostatkem pracovních sil. Vadí jim hlavně přesčasy nebo napětí na pracovišti, které jsou toho důsledkem. 

Vyplynulo to z průzkumu společnosti Up ČR.

Nezaměstnanost v březnu 2019 klesla meziročně na 3 procenta. Uvedl to Úřad práce ČR. Podle údajů zveřejněných ČSÚ dokonce klesla na 2 procenta.

Ekonomové přitom už dlouhodobě upozorňují na fakt, že je trh práce v Česku přehřátý. Zchladit by ho podle nich mohl dovoz cizinců z východní Evropy. Ti by obsadili volná pracovní místa, kterými Češi opovrhují.

Problém nedostatku pracovních sil v ČR se prohlubuje a pociťují ho jak zaměstnavatelé, tak zaměstnanci.

Nejčastěji lidem vadí přesčasy. Množství práce od loňského roku přibylo téměř čtvrtině lidí, 16 procent pak musí dělat práci za ostatní.

Shodné množství zaměstnanců pociťuje napětí ze strany nadřízených a 11 procent ze strany kolegů.

Stejně jako v minulém roce vnímají negativní důsledky rekordní zaměstnanosti zaměstnanci nejčastěji v Praze.

Zaměstnavatelé se se negativními dopady nejčastěji snaží bojovat hlavně vyšší finanční odměnou (21 procent), méně často navyšují či přidávají benefity, případně zkracují pracovní dobu.

V celkovém měřítku však poměr negativních aspektů vůči těm pozitivním vzrostl. Lidé jsou unavení a dochází jim trpělivost. Od loňského roku se tak zvýšil počet zaměstnanců, kteří zvažují své místo opustit ze 37 na 43 procent.

Nezaměstnanost v březnu v ČR klesla na 2 %, ukázala data ČSÚ. Podle úřadu práce to byla 3 %

(pel)