Hejtmanka Jermanová-Pokorná s prezidentem Milošem Zemanem...

Manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Jermanové-Pokorné (ANO) jezdí do práce služební krajskou Škodou Superb v nejvyšší výbavě, tedy stejným autem jako jezdí prezident Miloš Zeman. Podle Jermanové-Pokorné je to v pořádku. To přesto, že její manžel je kadeřník a práci má vzdálenou jen 2 kilometry od domova.

„Nemám co skrývat,“ prohlásila hejtmanka s tím, že je připravena odhalit detaily.

Fakt, že její muž auto patřící kraji řídí, potvrdila politička už v dubnu. Tehdy podle Deníku uvedla, že má k dispozici auto s řidičem i auto k soukromému užívání.

Poukázala na to, že smlouva týkající se vozidla k soukromému užívání výslovně stanoví, že je může poskytnut i manželovi.

„Odvádím silniční daň, platím naftu – a soukromé jízdy vykazuju,“ uvedla Jermanová.

Doplnila také, že auto, který jí krajský úřad poskytl jako benefit, využívá s manželem téměř denně.

„A hned pro oba účely – k mým služebním cestám po kraji v době víkendů, kdy si řídím sama, nebo mi dělá řidiče manžel, a samozřejmě i k soukromým účelům,“ vysvětlila.

„Náš partnerský vztah je nastaven tak, že já se plně věnuji výkonu své funkce a manžel zajišťuje servis domácnosti, stará se o mého syna a také vozí mého otce na ozařování do nemocnice. O víkendech mi pak manžel často dělá řidiče na služebních cestách, kdy navštěvuji akce pořádané starosty či neziskovými společnostmi v městech a obcích,“ uvedla v prohlášení politička. (jaz)