Elonu Muskovi se sice podařilo vystřelit jeden ze svých elektromobilů do vesmíru, ale vyrábět a plnit sliby zákazníkům se mu dosud nedařilo.

Elon Musk a jeho Tesla konečně naplnili slib vyrábět 5 tisíc elektromobilů nového Modelu 3 týdně. Aby se tak povedlo, musel Musk v továrně narychlo přistavit stan s novou výrobní linkou. 

V neděli Tesla, respektive Elon Musk oznámili, že během poslední týdne dokázali vyrobit celkem 7 tisíc elektromobilů, přičemž 5 tisíc kusů tvořily právě Modely 3.

Aby byl milník dosažen, musel Elon Musk nejen spát přímo v továrně a reorganizovat výrobu, ale také přistavět část s novou výrobní linkou k běžné továrně, která je narychlo postaveným obřím stanem. Elon Musk si ji pochvaluje díky flexibilitě a nízké ceně, přičemž pro danou část výroby je to dle tvrzení dostačující řešení.

Již dříve Elon Musk v rozhovoru prozradil, že zásadním problémem výroby bylo kromě jiného přílišná snaha tlačit roboty tam, kde je to pro ně složité a pro lidi jednoduché a naopak.

Do budoucna se však počítá s tím, že se pomocí robotů bude v Tesle vyrábět takřka vše.

Otázkou nyní je, zda se Tesle podaří tempo 5 tisíc kusů Modelu 3 týdně udržet a postupovat k dalšímu cíli, který už Elon Musk zmínil – 10 tisíc kusů týdně. Poptávka po Modelu 3 je totiž stále obrovská a tento elektromobil se stává jedním z nejpopulárnějších vozů ve své třídě v Kalifornii a dalších státech USA. (jaz)