Společnost Cash4Car pomáhá klientům řešit nenadálé výpadky v cash-flow.

Společnost Cash4Car pomáhá klientům řešit nenadálé výpadky v cash-flow. Klienti si mohou půjčit peníze a jako protihodnotu dají do zástavy svůj automobil. Cash4Car své služby neustále rozšiřuje a nabízí též financování nákupu nových i ojetých vozů. Na trhu se již etablovala jako důvěryhodný partner. 

„V této oblasti jsme trochu limitováni tím, že nemůžeme kvůli bankovním regulacím nabízet své služby fyzickým osobám, pokud nemají IČO. Mezi podnikateli je ale o naše služby solidní zájem. Důkazem je, že jsme již financovali nákup dvou nákladních automobilů Tatra a jednáme s klienty o dalších zhruba šesti,“ řekl Marek Zurian, jednatel Cash4Car.

Nákup nákladních automobilů v milionové hodnotě je samozřejmě i z pohledu Cash4Car výjimečná příležitost a při financování se dokáží přiblížit podmínkám, které podnikatelům nabízí banky. A to bez dohledávání v registrech, takže u klientů, kteří z pohledu banky nedosahují dostatečné bonity, může být nabídka od Cash4Car dokonce výhodnější, pokud ne jediná možná.

„Naším sítem projde daleko více lidí a firem než v bance. Firmy nebo podnikatelé sice mohou být solventní, ale mají z minulosti z různých důvodů záznamy v registrech. Může jít třeba jen o registr klientských informací. Z něj si lze vyčíst, že klient sice zaplatil všechny splátky, ale některé se zpožděním či dokonce na upomínku. Bance z tabulek vyjde takový klient jako rizikový, my jsme s ním schopni pracovat,“ vysvětlil Marek Zurian.

Cash4CAR si zakládá na individuálním přístupu k zákazníkům. Vždy se snaží vyjít vstříc jejich potřebám, navrhnout pro ně optimální řešení jejich situace. Tak tomu bylo například se zmíněným Bentley. Šlo o automobil řádově za šest milionů korun a zákazník jej financoval prostřednictvím Cash4Car v horizontu několika měsíců, aby udržel své cash-flow. Podobně už byly financovány lodě, nebo nákup několika veteránů.

„Je to určitá forma zpětných leasingů,“ vysvětlil Marek Zurian.

Automobil, nebo jeho část, nakoupí Cash4Car a klient jej podle dohodnutého splátkového kalendáře splácí.

„Přestože se snažíme portfolio našich služeb neustále rozšiřovat, náš hlavní byznys stále představují zástavy. Nejjednodušší je, když klient potřebuje peníze, automobil u nás zaparkuje, my mu je vyplatíme a až nám vše splatí, může odjet. Klienti ale daleko více vyžadují, aby mohli automobil dále využívat,“ řekl Marek Zurian.

Jak Cash4Car funguje

Je to jednoduché. Když má auto sjednané havarijní pojištění, stačí popsat technikovi Cash4Car stav vozu, ten v jeho přítomnosti ověřit na dohodnutém místě či na dálku, podepsat srozumitelnou smlouvu a v ideálním případě mohou mít klienti za půl hodiny peníze v ruce, případně na účtu. Transakce je velmi diskrétní. Pokud klient auto nevyužívá, nikdo se o ní nedozví, pokud s ním nadále jezdí, je tato informace uvedena ve velkém technickém průkazu.

„Vyplácíme klientům až 80 % hodnoty vozu, ve výjimečných případech až 85 %. Průměrná cena vozu, který je u nás financovaný, se pohybuje okolo dvou set tisíc korun, začínáme řádově na třiceti tisících. Ale měli jsme i klienta se starou Škodou 100L za 15 tisíc korun. Vždycky, když to dává smysl, se snažíme klientovi vyjít vstříc,“ řekl Marek Zurian.