Německo se kvůli migrantům potýká s nárůstem kriminality...

Německo bojuje s drastickým nárůstem kriminality. V Dolním Sasku se zvýšila kriminalita o 10,4 procenta. Více než 9 z 10 zločinů pak podle údajů ministerstva vnitra lze přisuzovat migrantům. Výjimkou ale nejsou ani útoky nespokojených Němců na uprchlíky.

Migranti jsou zodpovědní za většinu nárůstu násilné kriminality v Německu. Vyplývá to ze studie, kterou si nechala vláda vypracovat z údajů z Dolního Saska, státu, kde bylo více než 90 procent nárůstu připsáno mladým mužským migrantům.

Podle CNN nejsou zjištění nijak překvapivá, protože mnozí migranti, kteří přišli do Německa v posledních letech, jsou jedinci ve věku od 14 do 30 let. Migranti se dopouští trestné činnosti bez ohledu na státní příslušnost.

Výzkumníci podle televize také uvedli, že u migrantů je dvakrát větší pravděpodobnost, že budou nahlášeni na policii za násilné trestné činy, než u německých občanů.

Zpráva vychází ze statistik Dolního Saska, kde policisté v posledních letech zaznamenali nárůst ohlášených násilných trestných činů o 10,4%. Na základě údajů ministerstva vnitra, které vede migrantům samostatný záznam o zločinech, zpráva uvedla, že 92,1% tohoto nárůstu lze připsat migrantům.

Počet zločinů, kterých se dopustili uprchlíci, se zvyšuje. V roce 2016 stoupl na 174 438, což je podle ministerstva vnitra nárůst o 52,7% oproti roku 2015.

Vysoká čísla ale nevykazují pouze útoky migrantů. Denně je podle statistik Němci napadeno zhruba šest uprchlíků. Čísla tak ukazují na všeobecnou nespokojenost Němců s migranty. Přesto počet těchto útoků klesá. Zatímco v roce 2016 jich bylo kolem 3500, loni pak 2219. (jaz)