Policie pátrá po údajném vrahovi 14leté dívky...

Německá policie pátrá po 20letém Iráčanovi, který měl znásilnit a zavraždit 14letou Susannu z Mohuče. Dalšího podezřelého z vraždy, 35letého kurdského žadatele o azyl, policisté zadrželi. Informoval o tom server Focus.

Vyšetřovatelé uvedli, že se dívka stala obětí násilí krátce po svém zmizení 22. května. Příčinou její smrti bylo použití násilí na krku.

Podle policie zemřela jinde, než byla nalezena její mrtvola. Tělo bylo v těžko přístupném terénu v okrajové čtvrti Wiesbadenu.

Soud by měl o vazbě pro podezřelého Kurda rozhodnout během nejbližších dnů. Muž přišel do Německa loni na jaře. Další podrobnosti o něm policisté nesdělili.

Druhý podezřelý – Iráčan Ali B. je podle policistů na útěku. Mladík přišel do Německa během velké migrační vlny v říjnu roku 2015 po klasické „balkánské trase“, tedy přes Turecko a Řecko. V březnu 2016 přišel do Wiesbadenu, uvedl Stefan Müller, policejní prezident.

Policie podezřelého Iráčana dobře znala. Vyšetřovala ho nejen kvůli různým rvačkám, loupežím a útokům na ženy, letos na jaře figuroval jako jeden z hlavních podezřelých v případu znásilnění jedenáctileté dívky v ubytovně pro azylanty.

Ali B. se měl údajně podle posledních informací objevit s celou rodinou v Düsseldorfu a odtamtud měl přes Istanbul odletět do iráckého Irbílu. Pomoci mu přitom měly falešné dokumenty, uvedl Müller. Skupina měla i jakési propustky, které jí údajně vydal irácký velvyslanec. (jaz)