Firma Pragosport nabídla za vysílací práva HET ligy údajně 150 milionů korun

O vysílací práva na první a druhou českou fotbalovou ligu pro sezony 2020/21 až 2023/24 má zájem pouze společnost Pragosport. Ligová fotbalová asociace s ní tak zahájí jednání. Podle médií firma vedená bývalým místopředsedou Fotbalové asociace ČR Jaroslavem Vackem nabídla 120 až 150 milionů za sezonu.

Kluby však zároveň stále ponechaly možnost dalším zájemcům předložit své nabídky a zapojit se do boje o práva.

„V praxi to znamená, že se se společností Pragosport bude jednat o detailních podmínkách kontraktu. Vyjednané podmínky budou předloženy k finálnímu rozhodnutí na nejbližším ligovém grémiu,“ uvedla v prohlášení Ligová fotbalová asociace.

Pragosport vlastní mediální a audiovizuální práva na fotbalovou ligu od února 2014, předtím je měla dnes již zaniklá společnost KPS Media. Nejprve je Pragosport získal na čtyři roky, pak byla dohoda prodloužena až do roku 2020. Finanční podmínky nebyly zveřejněny, ale v médiích se spekulovalo o částce 120 milionů korun na sezonu. Nová smlouva má být i kvůli změně hracího systému a většímu počtu zápasů lukrativnější. Podle serveru Seznam Zprávy nabízí Pragosport 150 milionů.

Už před dvěma měsíci mělo začít další jednání s Pragosportem, ale tehdy Ligová fotbalová asociace rozhodnutí odložila, protože podle šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka projevila o práva zájem i mediální agentura Médea, kterou vlastní Jaromír Soukup, majitel televize Barrandov.

Po dvou měsících však podle informací z této strany nedorazila konkrétní nabídka, proto ligové grémium na mimořádném jednání pověřilo vedení Ligové fotbalové asociace jednáním s Pragosportem.

(jaz)