Dva miliony korun, tolik chce získat český výrobce sportovního vybavení Alea na platformě finGOOD, která zprostředkovává úvěry od investorů z řad veřejnosti. Alea je na finGOODu již potřetí, v roce 2017 se jí podařilo získat 3,1 milionu korun. Aktuálně chce česká firma oblékající například daviscupový tým získat dva miliony korun s úrokem 7 % na čtyři roky. Firma získané finanční prostředky využije k modernizaci technologií ve výrobě.

Alea je předním českým výrobcem sportovního vybavení, a především pak oblečení. Firma se sídlem v Písku obléká více než pětadvacet profesionálních národních sportovních týmů a jednotlivců, mezi které patří fedcupový a daviscupový tým nebo například tým Buggyra racing.

„Díky finGOODu jsme dokázali najít alternativu financování dalšího růstu firmy, aniž bychom museli být závislí na bankovních domech. Naším plánem je s finGOODem spolupracovat dlouhodobě, líbí se nám, že náš růst podporují lidi, kteří zároveň získávají možnost se blíže seznámit s naší firmou a našimi produkty,“ vysvětlil Josef Kropáček, majitel společnosti Alea.

 „Ve finGOODu věříme ve spojování investorů a perspektivních firem. Fakt, že se k nám Alea vrací již potřetí, nás velmi těší. Po skončení třetího financování překročíme částku pěti milionů, kterou jsme pro společnost Alea získali. Již v dalších týdnech přivedeme na naši platformu další zajímavé značky a firmy, které osloví i další investory z řad veřejnosti, kteří objeví peer2business jako příležitost zhodnoceních svých peněz,“ komentoval Marek Galetka, spoluzakladatel společnosti finGOOD. Kampaň poběží do chvíle dosažení cílové částky, nejdéle však 60 dnů od spuštění.