Bývalý sprinter Usain Bolt se chce stát profi fotbalistou (Foto: The Japan Times)

Usain Bolt se znovu připojí k fotbalistům Borussie Dortmund. Bývalý sprinter a světový rekordman v běhu na 100 a 200 metrů by měl s německým celkem trénovat tři týdny. Jeho cílem je stát se profesionálním fotbalistou.

„Lidé si mysleli, že žertuji, když jsem o tom mluvil, ale já to myslím vážně. Vrátím se do Dortmundu a budu pracovat na tom, abych se zlepšil a dostal se na vyšší úroveň. Je to věc, na kterou se nyní opravdu soustředím,” řekl Bolt pro Herald Sun.

Bolt už s Borussií před nedávnem trénoval a během dvoudenní zkoušky zaujal. V tréninkovém zápase dokonce vstřelil jednu branku. I proto se mu klub znovu ozval.

„Potřebuji zjistit, jak na tom skutečně jsem, co se týče kvality. Proto chci ještě nějakou dobu trénovat s těmi nejlepšími. Těším se, je to pro mě výzva, a to přesně nyní hledám. Novou výzvu v životě.”

Zápasy Borussie Dortmund a dalších týmů mohou v tuzemsku sledovat diváci televizního operátora DIGI TV, který v České republice exkluzivně vysílá zápasy německé Bundesligy, nejvyšší španělské fotbalové soutěže La Liga, stejně jako anglické Premier League.

(jaz)