Byznysové zpravodajství ze dne 6. 3. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Siemens chce v Anglii postavit továrnu za šest miliard

Německá společnost Siemens chce investovat až 200 miliónů liber (5,7 miliardy korun) do nové továrny na výrobu vlaků na severu Anglie. Od záměru Siemens neodradil chystaný odchod Velké Británie z EU, podmiňuje jej ale získáním významných místních zakázek.

Výrobci stavebnic Lego loni poprvé po 13 letech klesly tržby

Dánskému výrobci stavebnic Lego v loňském roce poprvé po 13 letech klesly tržby, hlavním důvodem je situace na maloobchodních trzích v Severní Americe a v Evropě. Tržby klesly o osm procent na 35 miliard dánských korun (119,4 miliardy Kč).

Plzeňská Škoda dodá na Slovensko vlaky za čtyři miliardy

Až pětadvacet nejmodernějších elektrických jednotek typu RegioPanter za více než čtyři miliardy korun dodá na Slovensko plzeňská Škoda Transportation. V tendru pro Slovenské železnice (ZSSK) uspěla v konsorciu se společností ŽOS Trnava.

Muzeum voskových figurín Grévin v Praze po čtyřech letech končí, nedokázalo si na sebe vydělat

Společnost Compagnie des Alpes (CDA), která od května roku 2014 v Praze v Celetné ulici provozovala muzeum voskových figurín Grévin, dnes ukončila jeho činnost. Grévin jako značka dál pokračuje v Paříži a Montréalu

České dráhy si za miliardu pořídí nové vlaky

České dráhy (ČD) vypsaly výběrové řízení na dodávku pěti nových vlakových souprav primárně určených pro provoz na trase z Ostravy přes Frýdek-Místek do Frenštátu pod Radhoštěm. Předpokládaná hodnota kontraktu je jedna miliarda korun, nemalou část z této částky by však měly pokrýt peníze z fondu EU.

(jaz)