Byznysové zpravodajství ze dne 23. 2. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Česká hra Kingdom Come: Deliverance už prodala přes milion kopií

Producent české středověké hry Kingdom Come: Deliverance Martin Klíma prozradil, že hra už se zřejmě zaplatila. „Prodali jsme kolem jednoho milionu kopií, což by mělo stačit na pokrytí nákladů na její vývoj,“ potvrdil pro Lidovky.

ČEZ definitivně odchází z Bulharska, podepsal smlouvu o prodeji svých aktiv

Energetická skupina ČEZ v pátek podepsala smlouvu o prodeji svých bulharských aktiv se společností Inercom. Transakce podléhá ještě schválení bulharského antimonopolního úřadu. Bulharský ekonomický týdeník Kapital napsal, že cena obchodu je zhruba 320 milionů eur (8,1 miliardy korun).

Koncern Volkswagen loni víc než zdvojnásobil zisk. Vydělal na 288 miliard korun

Německý automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je mladoboleslavská Škoda Auto, loni více než zdvojnásobil čistý zisk na 11,35 miliardy eur (zhruba 288 miliard Kč) z 5,14 miliardy eur v předchozím roce.

ČEZ letos investuje v Temelíně téměř miliardu korun

Energetický gigant ČEZ letos investuje do modernizace jaderné elektrárny Temelín 900 milionů korun. Jde o 60 investičních akcí, jež zahrnují modernizace, posilování bezpečnosti a zvyšování výkonu. Od začátku provozu investoval ČEZ do modernizace Temelína 18 miliard korun. Další téměř miliardu korun dá letos Temelín do údržby.

Nissan vstupuje na trh sdílených jízd samořízenými vozy. Chce konkurovat Uberu

Japonská automobilka Nissan Motor Co v pátek představila automobil s poloautonomním řízením nazvaný Easy Ride. Udělala tak první krok do sektoru sdílených jízd samořízenými vozy, kde si na pozici světové jedničky brousí zuby Uber i řada dalších technologických firem.

(jaz)