Byznysové zpravodajství ze dne 15. 2. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Remington, nejstarší zbrojovka v USA, ohlásila bankrot. Zájem Američanů o pušky se snížil

Jedna z největších zbrojovek v USA Remington v pondělí oznámila bankrot. Podle agentury Reuters prodeje Remingtonu za první tři čtvrtletí loňského roku spadly o 27 procent a společnost za toto období vykázala provozní ztrátu ve výši 28 milionů dolarů.

České hry Kingdom Come se prodalo přes půl milionu kusů

České středověké RPG Kingdome Come: Deliverance míří k úspěchu. Podle slov vývojářů se za dva dny od vydání prodaly statisíce kopií a nákladný vývoj hry se pravděpodobně zaplatí. Za velký úspěch by vývojáři považovali, pokud by se prodalo nad milion kopií.

Warren Buffett kupuje podíl ve farmaceutické firmě Teva

Investiční společnost Warrena Buffetta koupila v závěru minulého roku podíl v izraelské farmaceutické firmě Teva, která se nachází v problémech. Investoři zprávu přijali pozitivně a cena akcií vylétla nahoru.

Airbus meziročně téměř ztrojnásobil čistý zisk na 3 miliardy eur

Čistý zisk výrobce letecké techniky Airbus se loni meziročně téměř ztrojnásobil. Stoupl na 2,9 miliardy eur (téměř 74 miliard korun) z 995 milionů eur (zhruba 25 miliard korun), a to navzdory přetrvávajícím problémům s vojenským transportérem A400M.

Škoda Auto se opět nedohodla se zaměstnanci na zvýšení platů

Odboráři Škody Auto po úterním kolektivním vyjednávání o platech oznámili, že jim dochází trpělivost. Jednomyslně odmítli mzdové návrhy firmy a ohlásili, že pokud v největším českém podniku neporostou platy rychlejším tempem, budou stávkovat.