Byznysové zpravodajství ze dne 9. 2. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Výrobce čipů Qualcomm odolává nabídkám na převzetí. 2,5 bilionu korun je stále málo

Americký výrobce polovodičů Qualcomm Inc. zamítl novou nabídku konkurenční firmy Broadcom na převzetí za více než 121 miliard dolarů (2,5 bilionu korun). Navrhl ale setkání, na němž by společnosti projednaly „závažné nedostatky v ohodnocení a jistotách.“

Kellner chce koupit Novu. Druhá největší soukromá televize v Bulharsku má stát přes 2,5 miliardy korun

Investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera chce koupit bulharskou televizní stanici Nova. Podle bulharského ekonomického deníku Kapital podala PPF na nákup druhé nejsledovanější televize v zemi nejlepší závaznou nabídku.

Česká a slovenská UniCredit Bank loni vydělala sedm miliard, téměř o třetinu více

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala za rok 2017 čistý zisk 284 miliónů eur (7,2 miliardy korun), což je meziroční růst o 27,3 procenta.

V čele Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) končí Pavel Surý

Generální ředitel Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Pavel Surý oznámil správní radě záměr odejít z osobních důvodů z funkce. Správní rada bude muset vybrat nového generálního ředitele, nejčastěji se mluví o Jiřím Svobodovi.

Americké burzy zaznamenaly další propad. Tentokrát o čtyři procenta

Americké burzy ve čtvrtek zaznamenaly další propad. Indexy Nasdaq, Dow Jones a S&P 500 klesly zhruba o čtyři procenta. V pátek ráno padaly i klíčové indexy v Asii. Americké akcie prudce poklesly již v pondělí, kdy na tamních burzách došlo k největšímu výprodeji akcií od srpna 2011.