Byznysové zpravodajství ze dne 8. 2. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Muskova Tesla se propadla do rekordní ztráty

Čistá ztráta amerického výrobce elektromobilů Tesla se ve čtvrtém čtvrtletí navzdory silnému růstu tržeb zvýšila na rekordních 675 miliónů dolarů (zhruba 14 miliard korun) ze 121 miliónů dolarů před rokem.

Komerční banka zvýšila zisk o 8,5 procenta na 13,4 miliardy

Konsolidovaný čistý zisk Komerční banky se v loňském roce v porovnání rokem 2016 zvýšil o 8,5 procenta na 15,3 miliardy korun. Banka to uvedla ve čtvrtek v tiskové zprávě.

Partnerem DPP pro stavbu metra D má být Penta

Partnerem pražského dopravního podniku (DPP) pro povrchovou výstavbu nad osmi stanicemi chystané trasy metra D by měla být skupina Penta Investments. Rozhodla o tom výběrová komise.

Automobilka Volvo loni vykázala rekordní zisk

Výrobce osobních automobilů Volvo Car Group loni zvýšil provozní zisk o 28 procent na rekordních 14,1 miliardy švédských korun (36 miliard korun). Švédská automobilka ohlásila rovněž rekordní prodeje, které vykazuje už čtyři roky.

Benzín i nafta mírně zdražily

Průměrné ceny pohonných hmot v Česku v uplynulém týdnu stouply o tři haléře. Litr benzínu zdražil na 30,94 koruny za litr a cena litru nafty od minulé středy stoupla na 30,08 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

(jaz)