Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Šmejcova Emma Capital odkoupí distributora plynu v Rumunsku

Investiční skupina Emma Capital miliardáře Jiřího Šmejce odkoupí lokálního distributora plynu v Rumunsku. Za firmu Covi Construct zaplatí 8,875 milionu eur (asi 226 milionů Kč).

Bývalí zaměstnanci žalují Google kvůli diskriminaci

Dva bývalí zaměstnanci zažalovali technologickou společnost Google, která podle jejich názoru diskriminuje bělošské muže konzervativního politického názoru. Tvrdí také, že Google má nezákonné kvóty na počet žen a příslušníků menšin v řadách svých zaměstnanců.

České strojírny dodají do Iráku část ropné rafinerie

Společnost ZVU Strojírny Hradec Králové dodala zařízení vyrobené pro rozšíření ropné rafinerie ve městě Basra v Iráku. Další části objemného zařízení budu strojírny expedovat v dalších týdnech. Hodnota kontraktu je 82,5 milionu Kč.

Škodovka spustila novou zkušebnu převodovek

Automobilka Škoda otevřela v Mladé Boleslavi 2 nové zkušební stavy pro testování převodovek, do kterých investovala 5,7 milionu eur (asi 145 milionů Kč). Nové laboratoře vznikly v motorovém centru, tedy v objektech technologického vývoje automobilky.

Nezaměstnaných v Česku opět přibylo

Nezaměstnanost v Česku v prosinci 2017 po čtyřměsíčním poklesu stoupla a dosáhla 3,8 % (v listopadu 3,5 %). Bez práce bylo celkem 280 620 lidí. Letos bude nezaměstnanost podle ekonomů nadále nízká.

(pel)