Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Bitcoin klesl až na 9000 USD, za den ztratil přes pětinu hodnoty

Cena digitální měny bitcoin dnes na platformě BitStamp sestoupila až na 9000 USD (zhruba 193 000 Kč). Od středečního výstupu na rekordních 11 395 USD tak nejznámější kryptoměna ztratila více než pětinu hodnoty.

Benzin za poslední týden mírně zlevnil, nafta nepatrně zdražila

Za nejprodávanější benzin Natural 95 platí řidiči oproti minulé středě o 4 haléře méně, a to v průměru 30,75 Kč/l a za naftu o haléř více, tedy 29,84 koruny za litr.

Google čelí v Británii hromadné žalobě. Shromažďoval údaje z iPhonů

Americká společnost Google čelí v Británii hromadné žalobě. Je to kvůli neoprávněnému shromažďování informací a kvůli tomu, že Google u zhruba 5,4 miliónu lidí podle stěžovatelů obešel nastavení ochrany osobních údajů na přístrojích iPhone.

Ministerstvo dopravy si chce půjčit sto miliard na infrastrukturu a nákup vlaků

Ministerstvo dopravy zvažuje pokrýt náklady na rozvoj dopravní infrastruktury v následujících letech s pomocí stomiliardové půjčky od Evropské investiční banky (EIB). Peníze z EIB mají nahradit nedostatek peněz poskytovaných na rozvoj dopravy ze státního rozpočtu.

Míra nezaměstnanosti v EU i v eurozóně v říjnu klesla

Míra nezaměstnanosti v EU se proti září snížila o 0,1 procentního bodu na 7,4 procenta a byla nejníže od listopadu 2008. V eurozóně klesla stejným tempem na 8,8 procenta, což je nejméně od ledna 2009.

(pel)