Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Spojené státy rostou nejrychleji za tři roky

Americká ekonomika ve 3. čtvrtletí rostla tempem 3,3 %, což je nejvíce za tři roky. Zrychlila tak z 3,1 % ve 2. čtvrtletí. Oživení přinesly investice i státní výdaje.

EP Energy z Křetínského impéria klesly tržby

Energetické skupině EP Energy stoupl za devět měsíců letošního roku konsolidovaný zisk před odečtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) o třetinu na 6,6 miliardy Kč. Konsolidované tržby meziročně klesly o 2,8 % na 32,9 miliardy Kč.

Mattoni chce převzít aktivity Pepsi

Karlovarské minerální vody (KMV) jednají o převzetí aktivit PepsiCo v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. KMV už letos získaly distribuci PepsiCo v Bulharsku, americký koncern se dřív zbavil i svého chorvatského zastoupení.

Lukoilu vzrostl zisk téměř o 80 procent

Druhé největší ropné společnosti v Rusku Lukoil vzrostl ve 3. čtvrtletí čistý zisk o 78 % na 97,3 miliardy rublů (35,9 miliardy Kč). Příjmy stouply o 13 % na 1,48 bilionu rublů. Hospodaření podpořily vyšší ceny ropy a rafinérské marže.

CPI Property Group vydělala letos již 5,1 miliardy

Přecenění portfolia nemovitostí pomohlo realitní skupině Radovana Vítka CPI Property Group k zisku 5,1 miliardy Kč. Jde o výsledek za prvních devět měsíců letošního roku. Meziročně se čistý zisk skupiny zvýšil o 230 %.

(pel)