Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Doosan dodá do dánské elektrárny kompletní strojovnu

Plzeňská Doosan Škoda Power dodá kompletní strojovnu pro dánskou elektrárnu Asnæs za 375 miliónů Kč. Firma podepsala smlouvu s energetickou společností DONG Energy Denmark. První dodávky začnou ve 3. čtvrtletí příštího roku, ukončení montáže je plánováno na začátek roku 2019 a předání díla na konec roku.

Google se odvolal proti pokutě od Evropské komise

Americká internetová společnost Google se odvolala proti verdiktu Evropské komise. Ta podniku vyměřila rekordní pokutu 2,42 miliardy eur (63,1 miliardy Kč) za zneužití dominantního postavení na trhu. Google ve svém vyhledávači prý zvýhodňoval jiný vlastní produkt.

Lidl spustil v Česku e-shop. Zatím jen pilotně

Obchodní řetězec Lidl spustil zkušební provoz svého on-line obchodu. Testovat jej bude zatím 9500 zaměstnanců. Pro zákazníky firma plánuje spuštění během podzimu.

Krúpa kupuje rakouskou banku Wiener Privatbank. Chystá expanzi do Česka

Skupina Arca Capital podnikatelů Pavola Krúpy a Rastislava Veliče kupuje soukromou rakouskou banku Wiener Privatbank. Po převzetí vídeňské banky hodlá výrazně expandovat. Zahraniční pobočka by měla vzniknout v Praze a v Bratislavě.

Německý investor nabídl za Air Berlin 13 miliard

Německý investor Hans Rudolf Wöhrl nabídl za převzetí zkrachovalé letecké společnosti Air Berlin 500 miliónů eur (13 miliard Kč). Ostatní zájemce – letecké společnosti Lufthansa, Condor a Germania, cestovní kancelář TUI a investor Niki Lauda – vyzval, aby se k jeho nabídce připojili.

(pel)