Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Fortuna koupila čtyři rumunské sázkové firmy

Společnost Fortuna za 47 milionů eur (1,2 miliardy korun) koupila čtyři rumunské sázkové firmy od svého majoritního vlastníka Fortbet.  Jde o společnosti Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots a Slot Arena.  Koupené společnosti mají síť 787 poboček a pracuje v nich zhruba 1200 lidí.

Ekonomika ČR rostla nejrychleji za poslední rok a půl

Česká ekonomika v letošním 2. čtvrtletí rostla o 4,7 %. Proti předchozímu čtvrtletí HDP vzrostl o 2,5 %. Tahounem byla hlavně silná spotřeba domácností a růst investiční aktivity.

Americký Wyoming chtěl za dieselgate po Volkswagenu miliardu dolarů

Wyoming chtěl v žalobě po Volkswagenu více než 1 miliardu dolarů (22 miliard Kč) kvůli škodám na životním prostředí způsobeným nadměrnými emisemi naftových vozů. Soudce v Kalifornii však žalobu zamítl.

Majitel firmy Leo Express investoval do sítě rychlého občerstvení s mexickou kuchyní

Společnost Leoše Novotného, který vlastní vlaky a autobusy Leo Express, koupila podíl v síti rychlého občerstvení Burrito Loco. Za menšinový podíl zaplatila Novotného skupina Aakon Capital částku v řádech desítek milionů korun.

Automobilka Tesla čelí obviněním z porušování práv zaměstnanců

Automobilka Tesla prý porušuje práva zaměstnanců. Požaduje po nich podpis důvěrné dohody, která jim brání veřejně mluvit o podmínkách a bezpečnosti práce. Podnik však tato obvinění označuje za neopodstatněná.

(pel)