Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


ČEZ koupil podíl ve francouzské firmě pro sdílení ekologických aut

ČEZ investoval do technologií pro sdílení ekologických aut ve městě. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Inven Capital se stal akcionářem francouzské společnosti Vulog. Firma je globálním lídrem v oboru.

Spojené státy vyšetřují, zda Uber neuplácel v zahraničí

Americké ministerstvo spravedlnosti vyšetřuje provozovatele alternativní taxislužby Uber Technologies kvůli možnému porušování zákonů proti uplácení zahraničních představitelů. Zatím není jasné, zda se vyšetřování zaměřuje na jednu konkrétní zemi, nebo zda zkoumá praktiky Uberu ve více zemích.

Koruna k euru posílila, na dolar naopak ztrácela

Česká měna od úterního podvečera posílila k euru o 5 haléřů na 26,04 Kč/EUR. Vůči dolaru koruna naopak oslabila, a to o 16 haléřů na 21,86 Kč/USD. Vyplynulo to z údajů serveru Patria Online.

Ekonomika USA roste nejprudším tempem za dva roky

Hrubý domácí produkt Spojených států podle zpřesněných údajů vzrostl ve 2. čtvrtletí o 3 procenta. Nejnovější údaje o spotřebitelských i podnikatelských výdajích navíc naznačují, že největší světová ekonomika si udržuje solidní tempo růstu i na začátku třetího čtvrtletí.

Bitcoin znovu posiluje

Zatímco před týdnem stál bitcoin 82 tisíc Kč, nyní překročil stotisícovou hranici (4600 dolarů). Za růst hodnoty může podle ekonomů napjatá situace na Korejském poloostrově.

(pel)