Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Mall.cz napadli hackeři. Odcizili hesla k 750 tisícům účtů

Hackeři se pokusili dostat do účtů zákazníků e-shopu Mall.cz. Firma byla nucena části svých zákazníků účty dočasně zablokovat. Vedení společnosti kontaktovalo Úřad pro ochranu osobních údajů a připravuje podání trestního oznámení.

Niki Lauda chce zpět leteckou firmu Niki patřící pod Air Berlin

Bývalý závodník Formule 1 Niki Lauda se zajímá o koupi rakouské letecké společnosti Niki, kterou před lety založil. Firma Niki je nyní součástí insolventních německých aerolinek Air Berlin.

Čína vytvoří největší elektrárenskou firmu na světě

Čínská státní elektrárenská společnost China Guodian Group se spojí s uhelným gigantem Shenhua Group. Spojením vznikne největší elektrárenská firma na světě podle instalované kapacity a druhá největší podle objemu příjmů.

Protikorupční fond podal kvůli mýtnému tendru stížnost k ÚOHS

Nadační fond proti korupci považuje podmínky miliardového mýtného tendru za diskriminační. Podal proto stížnost k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Požadavky ministerstva dopravy podle fondu mohou nahrávat konkrétním společnostem a příliš omezují počet možných uchazečů.

Českému rozhlasu klesl zisk

Český rozhlas loni i přes vyrovnaný rozpočet dosáhl zisku 2,1 milionu Kč. O rok dříve byl profit 17,5 milionu Kč. Rozpočet počítal s výnosy i náklady 2,205 miliardy Kč.

(pel)